V Kidričevem se bosta v predzadnjem krogu prve lige udarila Aluminij in Domžale. Nasprotnika se bosta borila za pomembne točke, saj še nista uspela doseči zastavljenih ciljev. Kidričani lovijo obstanka v ligi, medtem ko si želijo Domžalčani zagotoviti mesto v Evropi. V Športnem parku Kidričevo se obeta zanimiv dvoboj, saj Aluminij doma pridno zbira točke, kar pa ne velja za domžalska gostovanja.


Aluminij v dvoboj vstopa s serijo dobrih rezultatov, saj na zadnjih štirih tekmah ne pozna poraza. Varovanci trenerja Slobodana Gruborja so v zadnji domači tekmi premagali letošnje prvake, nogometaše Maribora. Prav gotovo jim je odmeven skalp dal dodatnega zagona in tudi v Velenju so s pridom izkoriščali svoje glavno orožje – hitre in nevarne protinapade. Da rdečim motiva ne manjka, potrjuje tudi izjava Denisa Vezjaka. “V tekmo bomo šli stoodstotno, z namenom, da zmagamo in realiziramo naš cilj, ki je povezan z obstankom med prvoligaši,” poudarja bočni branilec, ki skupaj s soigralci trdno verjame v obstanek med prvoligaško druščino.

Domžale so na zadnjih treh tekmah osvojile zgolj točko, s čimer so rumeni ogrozili svoj položaj v bitki za Evropo, saj so se iz ozadja po Goričanih nevarno približali tudi Celjani, ki so tako kot Primorci spomladi izgubili zgolj enkrat. V taboru pokalnega finalista pričakujejo, da v dvoboju z Aluminijem pridejo do nove zmage, s katero bi si dokončno zagotovili Evropo. “Čaka nas še ena težka tekma. Vsak tekmec je proti nam zelo motiviran in zagotovo bo tako tudi tokrat. Vse je odvisno od nas in verjamem, da bomo tokrat naredili zadnji korak do cilja, ki si ga glede na prikazano igro zagotovo zaslužimo uresničiti,” je za klubsko spletno stran dvoboj napovedal 25-letni Petar Franjić, ki na Ptuju ni imel kaj veliko sreče, saj mu je veselje kar dvakrat preprečil okvir gola.

Domžalski nogometaši so v letošnji sezoni dobili vsa tri medsebojna srečanjih, a spomladi z s sedmih gostovanj še niso prinesli zmage. Ob kar štirih porazih so vknjižili tri točke, medtem ko se lahko Kidričani pohvalijo, da so v drugem delu sezone na domači zelenici na kolena spravili tako Maribor kot tudi Olimpijo. Bo klonila tudi tretja ekipa prvenstva?

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Derbi dneva v Kopru ni prinesel zadetkov

Visokoleteči Muraši so se v 18. krogu Prve Lige Telemach podali na slovensko obalo, kjer s…