Drugo petkovo srečanje 25. kroga Prve Lige Telekom Slovenije bo odigrano v Kidričevem, kjer se bosta pomerila osmo uvrščeni Aluminij in deveto uvrščeni Triglav iz Kranja. Srečanje v Kidričevem se bo pričelo ob 18.00 uri, pravico pa bo delil Asmir Sargković.


Aluminij, čaka drugo spomladanski obračun pred domačimi gledalci, rdeče-belim po začetni točki več ne steče, saj so nanizali, kar štiri zaporedne poraze pred reprezentančnim premorom. Oliver Bogatinov bo proti orlom pogrešal kaznovana Nika Marinška in Ilijo Martinovića, ter poškodovanega Matica Vrbanca. A trener rdeče-belih zatrjujejo, da so šumari dodobra izkoristili reprezentančno pavzo in, da so pripravljeni na nadaljevanje prvenstva. Srečanje proti Triglavu bo za Kidričane zelo pomembno, saj so orli, direktni konkurenti za osmo mesto, Kidričani pa imajo trenutno pred njimi tri točke prednosti na prvenstveni lestvici, ob tekmi več. Zato za nogometaše Aluminija jutri štejejo samo tri točke. Kidričane lahko dodatno motivira tudi dejstvo, da so oba dvoboja v tej sezoni dobili in to zelo preprečljivo. V Kidričevem so slavili z 2:0, v Kranju pa kar z 3:0.

Orli, prihajajo na Štajersko s popotnico domače točke proti Gorici. Takrat so orli prikazali zelo všečno predstavo, katero želijo v Kidričevem nadgraditi. Orli si želijo prvič v letošnji sezoni ugnati Aluminij, in v taboru Kranjčanov za na petkov obračun pripravljeni, vezist bordo-belih Dejan Robnik pred srečanjem poudarja, da tekma šteje dvojno: »Seveda se je intenzivnost med odmorom dvignila, odigrali smo tudi pripravljalno tekmo v Novi Gorici, kjer smo zagotovo dobili določene odgovore. Žal so nas bolezni malo razredčile med tednom, a klub temu mislim, da smo ga uspeli izkoristiti in se primerno pripraviti na zelo pomemben ciklus tekem. Tokratna tekma šteje dvojno, to je treba priznati. Klub slabšemu startu v drugi del sezone se vsi nadejamo dobrega rezultata. Moramo biti pošteni, vsaka tekma je za nas izjemno pomembna in čaka nas trdo delo ter garanje za obstanek v prvi ligi. Točka proti Gorici je vsekakor zelo vzpodbudna, ampak smo še daleč od uresničitve cilja. Verjamem, da bomo v petkovi tekmi že bližje temu.«

Ima pa strateg Kranjčanov Siniša Brkić, pred srečanjem z Aluminijem, kar veliko težavo pri sestavi napada, saj bo manjkal prvi strelec prvenstva Matej Poplatnik.

Bo Aluminij uspel prvi v spomladanskem delu sezone vknjižiti tri točke in pobegniti orlom na šest točk? Ali bodo Kranjčani po točki z Gorico v Kidričevem, ugnali Aluminij ter se na lestvici izenačili z njim?

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nogometaš Domžal prevzel vodenje nižjeligaša

Dvaintridesetletni Slobodan Vuk, sicer najboljši strelec v zgodovini domžalskega prvoligaš…