Zadnje srečanje 23. kroga Prve Lige Telekom Slovenije bo odigrano v Novi Gorici, kjer v goste prihajajo nogometaši kidričevskega Aluminija. Gre za srečanje šesto in osmo uvrščenih ekip iz prvenstvene lestvice, ki ju trenutno loči pet točk. Pravico na srečanju v Novi Gorici bo delil Miran Bukovec.


Goričane po dveh zaporednih gostovanjih, in kar treh spomladanskih porazih čaka nova domača preizkušnja. Goričani so nazadnje orožje položili v Domžalah. Primorci imajo sicer proti Aluminiju izjemno statistiko, saj so slavili v zadnjih štirih obračunih, kar varovance trenerja Mirana Sreberniča pred dvobojem prav gotovo navdaja z optimizmom. Miran Srebernič ima sicer pred srečanjem z Kidričani, še vedno obilico preglavic z poškodbami, ki mu še naprej povzročajo preglavice. So pa med tednom iz tabora Goričanov sporočili tudi, da bodo za dlje časa pogrešali Američana nigerijskih korenin Kyriana Nwabuezeja, kateremu so ugotovili težave s srcem. Imajo pa Novogoričani, v nadaljevanju prvenstva, ogromno težav v napadu, saj v 270 minutah še niso zatresli mreže nasprotnikov. Imajo pa Primorci kljub težavam, ki jih obdajajo prav gotovo dodaten motiv, saj proti Aluminiju lovijo 250. domačo prvoligaško zmago.

Kidričani prihajajo v Novo Gorico po dveh zaporednih porazih. Po veliki točki v Ljudskem vrtu, so morali položiti orožje pred Olimpijo in nazadnje pred Celjem. V nedeljskem obračunu proti Celju so ostali tudi brez Matica Vrbanca, ki utrpel hujšo poškodbo kolena. Prav tako v Novi Gorici trener Oliver Bogatinov ne bo mogel računati na Nemanjo Jakšića, ki je proti Celjanom prejel rdeč karton. Šumarji sicer odhajajo na sever Primorske z željo, da prvič v letošnji sezoni uženejo Novogoričane, ter izkoristijo trenutno krizo Goričanov. V mestu vrtnic bo eden izmed glavnih adutov prav gotovo ponovno vratar rdeče-belih Matija Kovačić, ki je proti Celju nemala sam držal Aluminij v igri za točke. Kidričani bi se z polnim kompletom točk na prvenstveni lestvici zavihteli na sedmo mesto pred Krško.

Lahko Goričani prekinejo niz treh zaporednih porazov in prvič letos vknjižijo vse tri točke? Ali bodo šumarji po dveh porazih, tokrat ostali neporaženi?

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Navijači Maribora razgrabili vstopnice za nedeljski derbi

Vstopnic za nedeljski prekmursko-štajerski derbi med Muro in Mariborom ni več mogoče dobit…