Aluminij je po remiju z Rudarjem obstal na devetem mestu ligaške razpredelnice, česar so se verjetno najbolj razveselili v Krškem. Posavci dva kroga pred koncem sezone Kidričanom bežijo za točko. Zadnja letošnja tekma v Velenju je vse štiri zadetke ponudila že v prvem polčasu, ko so domači v roku dveh minut zaostanek preobrnili v vodstvo, za katerega sta zadela Bojan Vručina in Darko Zec, pod gostujoča zadetka pa se je podpisal Mihael Rebernik. Obstanka si s točko niso priigrali niti Velenjčani, ki devetemu mestu bežijo za tri točke.


Aluminij je na Stadion ob jezeru prišel z dobro popotnico, saj je v nedeljo na domačem igrišču premagal novopečene državne prvake iz Maribora. Današnji obračun v Velenju je bil tudi obračun za izognitev devetemu mesta. Temu mestu se skušajo na vsak način izogniti Krčani ter tudi današnja tekmeca na velenjski zelenici. Vprašanje je, če bodo dodatne kvalifikacije sploh potrebne. Dob, ki bo v 2. SNL zasedel drugo mesto, bi najverjetneje vnovič odklonil napredovanje, kot je to v preteklosti že storili. Ob tem je še vedno nejasna tudi usoda Kopra, saj v primeru, da Primorci tudi na drugi stopnji licenciranja ne bodo uspešni, dodatnih kvalifikacij za prvoligaški obstanek verjetno ne bo potrebno odigrati.

V prvem polčasu so gledalci imeli kaj videti. Padli so kar štirje goli, ki so razbili stereotip o nezanimivosti slovenske lige. Bolje so pričeli Kidričani, ki so leteli še na krilih izjemne predstave proti vijoličastim v prejšnjem krogu. Gostje so po fantastičnem golu Mihaela Rebernika povedli v 18. minuti, samo sedem minut zatem pa je bil isti igralec v priložnosti za povišanje vodstva, a je žoga za malce poletela mimo gola. Nato je sledil juriš domačinov, ki so v dveh minutah preko Vručine in Zeca izid preobrnili v korist Rudarja. Če so gledalci že mislili, da so v prvem delu videli že vse, so se motili. Kidričani se niso strinjali z domačim vodstvom, danes razpoloženi Rebernik, ki je nekoliko nepričakovano dobil mesto v začetni enajsterici, pa je s še drugim današnjim golom postavil rezultat prvega polčasa ter, kot se je izkazalo po zadnjem sodniškem žvižgu, tudi končni rezultat.

V drugem polčasu so imeli tako eni kot drugi priložnost za zmago, a je ostalo pri neodločenem izidu, kar bolj ustreza domačim, ki so s tremi točkami prednosti pred Kidričani ostali na sedmem mestu, ‘šumari’ pa so padli na deveto, saj so jih z včerajšnjo zmago prehiteli Krčani.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Gašper Krvina
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Krznar: “Vi ste mi naredili težavo”

Mariborčane čaka jutri v Ljudskem vrtu obračun z Bravom, ki je pred premorom remiziral z R…