Zadnji obračun 22. kroga Prve Lige Telekom Slovenije bo odigran v Domžalah, kjer bodo rumeni gostili ekipo kidričevskega Aluminija. Srečanje v Domžalah se bo pričelo ob 17.30 uri, pravico na srečanju pa bo delil Damir Skomina.


Nogometaši Domžal, ki v spomladanskem delu še ne poznajo poraza bodo v drugi domači tekmi to pomlad lovili še drugo prvenstveno zmago pred svojimi gledalci. Po visoki zmagi uvodoma proti velenjskemu Rudarju so pretekli vikend remizirali v Murski Soboti. Domžalčani se na lestvici nahajajo na tretjem mestu in imajo pred šumari točko prednosti, tako bi nova zmaga varovancev trenerja Simona Rožmana štela dvojno. Domžalčani so vsaj uvodoma pokazali zelo dobro predvsem pa zelo učinkovito predstavo, tudi tokrat pa v domačem taboru upajo, da bodo v ospredju napadalci. Pred srečanjem z šumari je za branilec Domžal Tilen Klemenčič poudaril, da je cilj proti Aluminiju zmaga: »Lahko smo zadovoljni z odprtjem spomladanskega dela, saj smo dobro opravili z obema dosedanjima izzivoma. Visoka zmaga proti Rudarju in zaslužena, taktično prigarana točko na zelo zahtevnem gostovanju pri Muri. Zadovoljstva si želimo tudi po dvoboju z Aluminijem, ki je zelo kakovostno moštvo, o čemer pričajo njihovi rezultati v tej sezoni. V teh dneh se moramo dobro pripraviti nanje, saj gre za moštvo, ki je precej nevarno in dobro izkorišča svoje kvalitete. A na drugi strani imamo tudi mi številne adute, tako da sem prepričan, da bomo tudi v nedeljo nadaljevali z zbiranjem točk. Cilj je vsekakor zmaga, ki bi proti nepodrednemu tekmecu štela dvojno.«

Na drugi strani pa je Aluminij na uvodnih dveh tekmah spomladi dvakrat klonil, a kljub dvema porazoma bi moral biti trener rdeče-belih Oliver Bogatinov vsaj malce zadovoljen. Že v Kranju so Kidričani prikazali dobro predstavo, ki so jo proti Mariboru še nadgradili, a ostaja grenak priokus, saj žoga v dveh srečanjih ni in ni hotela v gol. Kidričane kljub vsemu v tretjem poskusu čaka izredno zahtevno delo, saj so tudi Domžale zelo trden in zanesljiv nasprotnik. Aluminij je v zadnjih dveh gostovanjih pri Domžalah obakrat izgubil v letošnji sezoni z 3:1, v lanski sezoni pa z visokih 6:1, lahko Kidričani proti rumenim tokrat le pridejo do pozitivnega rezultata v gosteh?

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Ibričić: Bilo je prelepo

V oddaji Skozi rumena očala je gostil tudi Senijad Ibričić, ki bo v novi sezoni opravljal …