Sklepni del 32. kroga državnega prvenstva bo pripadel moštvoma Aluminija in Gorice, ki se bosta v Kidričevem pomerila za pomembne točke. Aluminij še nima zagotovljenega obstanka v ligi, medtem ko so se Goričani v zadnjih krogih približali Celju in Rudarju v boju za četrto mesto, ki v teoriji ponuja nekaj možnosti za uvrstitev v evropske pokale v prihodnji sezoni. Za kaj takšnega bi v finalu pokala med Olimpijo in Aluminijem morali slaviti Ljubljančani.


S takšnim scenarijem se prav gotovo ne strinjajo v Kidričevem, ki pet krogov pred koncem ligaškega dela sezone v svojih nogah držijo odrešilno osmo mesto. Šumarji imajo ob tekmi več pet točk prednosti pred devetim mestom, ki ga zasedajo Ankarančani in ki vodi v dodatne kvalifikacije, ter osem točk pred zadnjeuvrščenimi Kranjčani. Tudi zaradi pokalnega finala si domačni najbrž želijo čim prej zagotoviti obstanek in mirno odpotovati na zaključek sezone, ki bo v Stožicah. Danes bodo lovili pomembne točke proti Goričanom, proti katerim so doslej na 11 prvoligaških dvobojih iztržili le po eno zmago in neodločen izid. Aluminij je proti današnjemu nasprotniku izgubil tudi vse tri prvoligaške preizkušnje v tej sezoni in to brez danega zadetka. Sta pa se ekipi aprila pomerili v pokalnem polfinalu, v katerem so s skupnim izidom 4:3 bili boljši Štajerci, kar četi Oliverja Bogatinova vliva nekaj več upanja v pozitiven rezultat.

Primorci v Kidričevo prihajajo na krilih dveh visokih zmag, ko so s tremi goli razlike odpravili Celje (3:0) in nazadnje še Domžale (4:1). Zdi se, da so varovanci Mirana Srebrniča v zaključku sezone ujeli pravi ritem in ob ugodnem razpletu na preostalih tekmah bi se vrtnice na tako želenem četrtem mestu lahko točkovno izenačile s Celjani. Dodaten motiv za goste bo tudi izpad iz pokalnega tekmovanja, ki so ga Goričani prejšnji mesec doživeli prav na današnjem prizorišču.

 

Naš tip: 2

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Bo Koper pravico iskal na sodišču!?

Glede na to, da sta po tekmi z Bravom trener Kopra Zoran Zeljković in njegova desna roka D…