Z današnjim dvobojem med Aluminijem in Krškim se ob 19. uri začenja sedmi krog državnega prvenstva, nato pa slovenske prvoligaške klube čaka dvotedenski reprezentančni premor. Na lestvici moštvi ločita le dve točki razlike.


Po domači zmagi nad Rudarjem, ko prvič v letošnji sezoni Aluminij na uradni tekmi ni prejel zadetka, se je v prejšnjem krogu obramba Kidričanov ponovno pokazala za precej prepustno in po simultanki Roka Sirka, ki je zabil vse tri zadetke za Muro, so varovanci Oliverja Bogatinova morali še tretjič v letošnji sezoni priznati premoč nasprotniku. Tokrat Aluminij na domačem terenu gosti Krško, ki v Kidričevem v dosedanjih štirih dvobojih še ni okusilo prvoligaške zmage. Doslej so dvakrat bili uspešni domačini, dvakrat pa se je tekma končala brez zmagovalca.  Kljub 13 prejetim zadetkom v dosedanjih šestih krogih so Kidričani na visokem tretjem mestu, za kar je najzaslužnejši napadalni del moštva. Aluminij je v dosedanjem delu prvenstva zabil na prav vsaki tekmi in je za Mariborom drugo najbolj učinkovito moštvo lige, doslej so zabili 13 golov. Ali lahko nadaljujejo serijo tudi proti Krčanom in njihovi trdni obrambi?

Posavci so se po uvodnem porazu z 2:0 v Domžalah hitro pobrali in od takrat nanizali serijo petih tekem brez poraza, v katerih so zbrali eno zmago in štiri remije. Krčane letos krasi trdna obramba, ki je doslej le petkrat pobirala žogo iz svoje mreže. Na drugi strani se četa Alena Šćulca muči v napadu, saj je v šestih krogih zabila le štirikrat in od teh je le en zadetek bil dosežen iz igre. Za nameček jih tokrat čaka tradicionalno neugoden Aluminij, proti kateremu so v osmih medsebojnih dvobojih doslej vknjižili le eno zmago. Obeta se torej dvoboj drugega najboljšega napada proti drugi najboljši obrambi lige. V obeh primerih so učinkovitejši le Mariborčani.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Znana enajsterica sezone in podeljene nagrade za najboljše igralce v 1. SNL

Krog pred koncem so člani sindikata SPINS izbrali najboljše posameznike v Prvi Ligi Telema…