Prvo nedeljsko tekmo 23. kroga Prve Lige Telekom Slovenije bosta v Kidričevem odigrala domači Aluminij in velenjski Rudar. Srečanje med četrto in osmo ekipo iz prvenstvene lestvice se bo pričelo ob 17.00 uri, pravico pa bo delil Dejan Balažič.


Nogometaši Aluminija so v nadaljevanje prvenstva vsaj v rezultatskem smislu startali katastrofalno, saj so v treh srečanjih zabeležili tri ničle. Predvsem bode v oči, da varovanci Oliverja Bogatinov v 270 minutah še niso zatresli mreže nasprotnikov. Kidričani kljub slabšemu začetku spomladanskega dela še naprej držijo četrto mesto, kjer so jih sicer s točkami izenačili nogometaši Celja, a v Kidričevem tokrat računajo, da bodo le zatresli mrežo knapov ter tako končali črni niz rezultatov s tremi točkami. Igra varovancev Oliverja Bogatinova niti ni tako slaba kot kažejo rezultati, a žoga nikakor noče in noče v gol. Rdeče-beli bi nedvomno radi ponovili predstavo, ko so v sredini avgusta premagali knape s kar 3:0. Bo Aluminij v četrtem spomladanskem krogu le uspel zadeti in osvojiti prve točke?

Na drugi strani prihajajo knapi v Kidričevo na krilih dveh zmag, obakrat so slavili doma z 1:0, pretekli vikend so na kolena položili Muro, pred štirinajstimi dnevi pa Krško. Varovanci Marijana Pušnika so se s šestimi točkami končno zavihteli na varno osmo mesto lestvice. Knapi so po spomladanski uverturi v zadnjih dveh krogih tudi zaklenili vrata, ter strnili obrambo, ter tako prihajajo v Kidričevo samozavestni v upanju, da nadaljujejo s svojo serijo zmag in jo podaljšajo na tretjo zaporedno. Največjo nevarnost za vratar Kidričanov bo nedvomno predstavljal Milan Tučić prvi strelec knapov in bivši član Aluminija Žiga Škoflek, ki je v spomladanskem delu dosegel že dva zadetka.

Spomnimo, nazadnje sta se Aluminij in velenjski Rudar pomerila v generalki pred nadaljevanjem prvenstva točno en mesec nazaj, takrat so z zadetki prav Škofleka in Tučića slavili kanpi.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Navijači Maribora razgrabili vstopnice za nedeljski derbi

Vstopnic za nedeljski prekmursko-štajerski derbi med Muro in Mariborom ni več mogoče dobit…