Zadnje dejanje 25. kroga v Prvi Ligi Telekom Slovenije bo odigrano v Kidričevem, kjer bo domači Aluminij gostil zadnjeuvrščeno Krško, srečanje so bo pričelo ob 19. uri, pravico pa bo delil Darjan Kovačič.


Varovanci Oliverja Bogatinova se v spopad proti Posavcem podajajo v seriji dveh zaporednih porazov, pretekli vikend so klonili proti Muri v gosteh, medtem ko so med tednom priznali premoč doma ljubljanski Olimpiji v prvi polfinalni tekmi slovenskega pokala. A veliko upov polaga strateg rdeče-belih v ponovitev predstave iz pred štirianjstih dni, ko so njegovi varovanci doma suvereno opravili z velenjskim Rudarjem. Šumari, ki trenutno zasedajo peto mesto na prvenstveni lestvici bi se z morebitno še tretjo medsebojno zmago vsaj zadržali na odličnem petem mestu, ob ugodnem razpletu ostalih srečanj pa bi se lahko zavihteli celo na tretje mesto. Sicer je vprašanje, koliko fizičnih posledic je pustil četrtkov pokalni obračun, a ne glede na vse tokrat rdeče-belim doma pripada vloga favoritov.

Na drugi strani Krčanom ne gre in ne gre, zraven rezultatske krize, ki jih vedno bolj oddaljuje od želenega deveta mesta, za njim zaostajajo že za devet točk imajo še kup ostalih težav. Pretekli teden so na klopi zamenjali trenerja, a sprememba se proti Kranjčanom še ni poznala, ob tem pa so v zadnji tekmi za tokratno gostovanje ostali še brez Marka Zalokarja, ki je vsekakor eden najpomembnejših členov posavske zasedbe. Za Krčane tako rekoč v Kidričevem šteje le zmaga ob novem neuspehu, bi se lahko v Posavju že počasi pripravili na igranje v drugem razredu slovenskega nogometa, zato gre vsekakor pričakovati motivirano ekipo, ki bo prvič v letošnji sezoni skušala Aluminiju prekrižati načrte.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Na Fazaneriji hrumijo stroji, kaj bo novega po prenovi?

Ni skrivnost, da ima nogometni hram Murske Sobote, kar nekaj pomanjkljivosti. Čeprav se je…