Jutri bo v Kidričevem odigrano še zadnje zaostalo srečanje iz uvoda v spomladanski del prvenstva, ko se bosta v zaostalem srečanju 20. kroga pomerila Aluminij in Krško. Na srečanju, ki se bo v Kidričevem pričelo ob 17.00 uri, bo pravico delil Slavko Vinčić.


Za rdeče-bele bo to že četrto zaporedno domače srečanje, od remiju proti Gorici, ko so si zagotovili napredovanje v finale pokala, so šumari še remizirali proti Ankaranu in nazadnje v soboto morali priznati premoč aktualnim državnim prvakom iz Maribora. Kidričani so v zadnjem domačem srečanju proti vijoličastim, le tem nudili zelo dober odpor in varovanci Oliverja Bogatinova, bodo v srečanje proti Krškemu zagotovo šli na zmago s katero bi si utrdili odrešilno osmo mesto na prvenstveni lestvici. Največjo nevarnost za obrambo rdeče-belih bo pri Krškem zagotovo predstavljal Milijan Škrbić, a na drugi strani Oliver Bogatinov zagotovo stavi na Ibrahima Mensaha, ki je v nadaljevanju sezone najbolj razpoložen pri Kidričanih. Nogometaši Aluminija so se v letošnji sezoni že veselili zmage proti Krčanom v Kidričevem, ko so slavili z 4:2. Lahko Kidričani še enkrat več doma proti Krškemu slavijo?

Krško prihaja v Kidričevo z popotnico poraza iz zadnjega srečanja proti Gorici v Novi Gorici. Forma varovancev Alena Ščulca je zelo spremenljiva in vsaj v gosteh se Krčani ne znajdejo najbolje, saj so v dosedanjem delu prvenstva dvakrat zmagali in dvakrat remizirali, ter skupaj nabrali samo osem točk. Krčani imajo sicer pred Kidričani zajetnih sedem točk prednosti in lahko gredo v srečanje bistveno bolj sproščeni, saj bodo ne glede na rezultat ostali na sedmem mestu prvenstvene lestvice. Prav tako bo Alen Ščulac pogrešal Josipa Balića, ki je bil zadnji strelec, takrat odločilnega zadetka v zaostalem srečanju proti Novogoričanom, preteklo sredo. Krčani seveda upajo, da se prebudi najučinkovitejši strelec nuklearcev Milijan Škrbić, ki po jesenskih enajstih zadetkih v nadaljevanju sezone še ni zatresel mreže nasprotnikov. Bodo Krčani vpisali še drugo zmago po Mariboru na Štajerskem v nadaljevanju sezone?

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Navijači Maribora razgrabili vstopnice za nedeljski derbi

Vstopnic za nedeljski prekmursko-štajerski derbi med Muro in Mariborom ni več mogoče dobit…