V drugi sobotni tekmi 29. kroga Prve Lige Telekom Slovenije se bosta ob 17.00 uri v Kidričevem pomerila domači Aluminij in kranjski Triglav. V sosedskem obračunu iz prvenstvene lestvice bo pravico na srečanju delil Rade Obrenović.


Kidričani se v srečanje podajajo vsaj rezultatsko v »mini« krizi, saj so v seriji dveh prvenstvenih porazov in visokega poraza med tednom v pokalnem polfinalu proti ljubljanski Olimpiji. A kot je po srečanju v Stožicah poudaril strateg rdeče-belih v Kidričevem strmijo k temu, da si evropsko vozovnico, prvo v zgodovini kluba zagotovijo skozi prvenstvo, zato je strateg Kidričanov v Ljubljani odpočil večino nosilcev igre. Aluminij za četrtim mesto zaostaja zgolj tri točke in trenutno zaseda šesto mesto, pred tokratnim nasprotnikom pa ima velikih šest točk prednosti. Kidričevska obramba bo zagotovo morala največ pozornosti nameniti kapetanu orlov Luki Majcnu, tudi drugemu strelcu Prve Lige v kolikor si želi v žep pospraviti nove tri točke, s katerimi bi šumari vsaj ostali na šestem mestu lestvice. Aluminij je v letošnji sezoni v treh medsebojnih srečanjih proti Kranjčanom dvakrat slavil, enkrat nazadnje pa ostal praznih rok. Bodo Kidričani prišli še do tretje letošnje zmage v medsebojnih obračunih?

Orli v Kidričevo prihajajo na krilih zmage iz preteklega kroga, ko so doma proti Muri preobrnili potek srečanja ter se veselili zmage po kar treh zaporednih porazih. V Kranju je blestel kapetan Luka Majcen z dvema zadetkoma, je pripomogel k trem točkam Gorenjcev, s katerimi Kranjčani zasedajo sedmo mesto na prvenstveni lestvici. Kapetan orlov je blestel tudi v zadnji medsebojni tekmi, ki so jo Kranjčani dobili, ko je ob zmagi z 3:0, dosegel dva zadetka, takrat je mrežo Luke Janžekoviča načel Aleš Mertelj, ki bo tudi tokrat eden izmed najpomembnejših igralcev v moštvu Dejana Dončiča. V boju za obstanek je vsaka točka pomembna, Kranjčani so trenutno na mestih, kjer lahko lažje dihajo, a si prevelike lahkomiselnosti v Kidričevem ne smejo dopuščati, saj bi nov poraz lahko tekmece, ki jim trenutno gledajo v hrbet kaj hitro približal.

V Kidričevem se tako obeta pravi derbi drugega dela prvenstvene lestvice, kjer imata obe ekipi svojo računico, kako priti do treh točk. Se bo Aluminij veselil še tretjič v tej sezoni, ali bodo Kranjčani prišli še do druge medsebojne zmage v letošnjem prvenstvu?  

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

NZS odgovarja na očitke Guberca. Je Maribor res zaobšel pravila?

Veliko prahu je dvignila informacija Ekipe, ki je pisala, da naj bi Maribor ponudil stimul…