Uvodni obračun 8. prvenstvenega kroga Prve Lige Telekom Slovenije bo odigran v Kidričevem, kjer se bosta udarila domači Aluminij in Gorica. Srečanje drugo in tretje uvrščenih ekip iz prvenstvene lestvice se bo pričelo ob 16.00 uri, pravico na srečanju pa bo delil David Šmajc.


Kidričani so pred reprezentančnim odmorom nazadnje doma z 1:0 odpravili Krško, tokrat jim v goste prihaja bistveno težji nasprotnik, saj Gorica v zadnjih treh prvenstvenih obračunih ne pozna poraza. V lanski sezoni so se zadnje tekme, ki je bila odigrana v maju veselili rdeče-beli, ki so takrat slavili z 1:0. Ima pa Aluminij proti Primorcem v bistveno slabšo statistiko saj je ob dveh zmagah, enem neodločenem rezultatu, kar devetkrat priznal premoč Goričanom. Statistika resda ne govori v prid rdeče-belim a varovanci Oliverja Bogatinova so v dosedanjem delu prvenstva pokazali konstantno formo, kar jih tudi uvršča na lestvici tik za vodilnim Mariborom. Kidričani bodo največ pozornosti morali postavati Andriji Filipoviću in mlademu reprezentantu Žigi Lipuščku, ki sta skupaj že šestkrat zatresla mreže naprstnikov, medtem, ko bo veliko nevarnost za vrata Luke Janžekoviča predstavljal tudi Osuji.

Goričani na Kidričevo prihajajo po seriji dobrih rezultatov iz zadnjih treh srečanj. Goričani so v zadnji tekmi pred reprezentančnim premorom po zaostanku z 0:2, zaostanek nadoknadili in na koncu remizirali proti Muri, ter pokazali, da gre za ekipo, ki se ne preda do zadnjega sodnikovega žvižga. Trener Primorcev Miran Srebrnič, seveda upa, da bodo njegovi varovanci tudi v Kidričevem prikazali podobno predstavo, ter se na koncu veselili treh točk. Goriča bo seveda tudi tokrat največ upov polagala na obrambo z Grego Sorčanom na čelu, ki je tudi letos v izjemni formi, in bo predstavljal zadnjo oviro Kidričanom.

Bodo šumarji vknjižili še peto prvenstveno zmago, ter ohranili drugo mesto, ali se bodo Goričani po srečanju zavihteli pred rdeče-bele na prvenstveni lestvici?

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kidričani odpotovali v Istro, tam jih čakata dve mednarodni tekmi

Aluminij je v tretjem tednu priprav začel nov cikel pripravljalnega obdobja in je zapustil…