V drugem današnjem srečanju 22. kroga Prve lige Telekom Slovenije se bosta v Kidirčevem pomerila Aluminij in gostje iz Celja. Po odpovedi tekme s Krškim bodo šumarji odigrali prvo srečanje na domačih tleh, v spomladanskem delu sezone so trikrat gostovali.


Po uvodnih remijih z Ankaranom in Mariborom, je bil Aluminij v Stožicah odpravljen s petimi zadetki v mreži. Kidričani so med tednom okrepili svoje vrste z igralcem sredine igrišča, moštvu se je pridružil izkušeni Lucas Mario Horvat. V preteklosti je bil Argentinec s slovenskimi koreninami član Drave. Aluminij po dvajsetih odigranih tekmah zaseda osmo mesto in imajo štiri točke prednosti pred Triglavom.

Branilec Aluminija, 22-letni Mario Jurčević na vsaki tekmi daje svoj maksimum: »Jaz mislim da nam v tem klubu ne dajo nekega velikega pritiska, saj smo mladi fantje. Želijo od nas, da napredujemo in posledično tudi dobro igramo. Na vsako tekmo se priparvljamo posebej in iz vsake tekme poizkušamo izvleči maksimum.«

Celje trenutno zaseda peto mesto na lestvici in ima devet točk prednosti pred današnjim nasprotnikom. Grofje so konec februarja gostovali v Stožicah in bili poraženi v sodnikovem dodatku. Rane so Celjani zacelili s prvo spomladansko zmago na svojem igrišču, z 2:0 so odpravili Goričane.

Komaj 19-letni Janez Pišek po vzpodbudni predstavi z Olimpijo in zmagi nad Gorico, samozavestno pričakuje današnjo tekmo: »Po sredini dobri predstavi in zmagi, samozavestno in odločno gledamo naprej. Želim si, da Celje, njegova okolica ter vsi naši navijači, prepoznajo naše dobro delo in nas na prihodnjih tekmah še številčneje podprejo.«

V prvem medsebojnem obračunu je Aluminij iztržil remi, po tem ko so Celjani dvakrat vodili. V knežjem mestu sta nasprotnika odigrala še drugo srečanje, po preobratu in zadetku v izdihljajih tekme, so slavili rdeče-beli.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

NZS odgovarja na očitke Guberca. Je Maribor res zaobšel pravila?

Veliko prahu je dvignila informacija Ekipe, ki je pisala, da naj bi Maribor ponudil stimul…