23. krog 1. slovenske nogometne lige
Kidričevo: Športni park Kidričevo. Gledalcev: 100. Sodnik: Bojan Mertik.
ALUMINIJ 1:3 GORICA
Jeleč (77); Žigon (26.), Šturm (60.), Mbida (85.)


Postavi obeh moštev:
Aluminij: Murko, Hodžurda, Topolovec, Jeleč, Ožvald, D. Rešek (46. min. Medved), Bingo, Drevenšek, M. Rešek (42. min. Jovanović), Bloudek, Črnic (66. min. Petek). Trener: Bojan Flis.
Gorica: Simčič, Širok, Gregorič, Jogan, Celcer, Mevlja, Vetrih, Živec (86. min. Bremec), Mbida, Šturm (77. min. Praprotnik), Žigon. Trener: Miran Srebrnič.

 

V uvodnih minutah je igra v Kidričevem na zmočenem igrišču potekala med obema kazenskima prostoroma, prvi so proti nasprotnim vratom v 9. min. sprožili domačini prek Blaudka, v naslednjem napadu je poskušal še Črnic, strela sta zletela mimo vrat. Za Gorico je iz prostega strela poskušal Celcer, tudi on nenatančno. Tudi zaradi igrišča igra ni bila navdušujoča. V 26. min. je Živec začel hiter nasprotni napad s podajo do Mbide, ta je bil prehiter za domače branilce, izigral je tudi Murka in podal do Dejana Žigona, ki je popeljal goste v vodstvo z 0:1. Po tem se je igra tudi zaradi močnejšega dežja ponovno razvodenela, v zaključku prvega polčasa pa smo videli ponovno nekaj poskusov gostov poskušali so Mbide, Živec in Šturm, a se je izkazal Murko. Domačini so bili v prvem polčasu brez idej in praktično nenevarni, gostje so bili predvsem iz hitrih nasprotnih napadov veliko konkretnejši in nevarnejši in so tako povsem zasluženo prišli tudi do vodilnega zadetka.
Tudi v nadaljevanju srečanja sta ekipi potrebovali dobrih deset minut za prvi strel proti vratom nasprotnika, to je uspelo Drevenšku, ki pa je meril mimo vrat. V 59. min. je Jani Šturm preigraval na robu kazenskega prostora Aluminija z leve strani in s strelom v daljši kot ob pomoči vratnice žogo pospravil za hrbet Murka za vodstvo Gorice z 0:2. Aluminij je imel po prodoru Petka po levi strani priložnost za znižanje vodstva gostov, vendar je Jovanović preveč okleval. Malo je manjkalo in bi Goričani v 71. min. kaznovali zamujeno priložnost domačinov, Hodžura je storil prekršek nad Živcem za najstrožjo kazen ob tem je prejel še drugi rumeni karton in moral z igrišča. Murko je Celcerju kazenski strel uspel ubraniti, odbito žogo pa je Živec poslal čez vrata. V 78. min. znižanje na 1:2, po predložku Petka je zadel Jurica Jeleč. Domačini so imeli v teh trenutkih kljub igralcu manj več od igre, so pa zato puščali veliko prostora za goriške nasprotne napade, enega teh je v 85. min. po strelu z leve strani z roba kazenskega prostora z udarcem v daljši spodnji kot izkoristil Ebila Bindzi Mbida za končnih 1:3.

 

Avtorica: Saša Hidič
Foto: Grega Krajnčič

 

{quickgallery}Aluminij-Gorica{/quickgallery}

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od 
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

FOTO: Aluminij – Olimpija 0:4 (24.2.2024)

S prvim gostovanjem na Štajerskem v letu 2024 je Olimpija opravila z odliko. Zmaji so v Ki…