V Kidričevem so navijači domačega Aluminija krog pred koncem prvenstva dobili potrditev, da bodo v prihodnji sezoni “rdeče”, kot imenujejo svoje ljubljence, spremljali v drugi ligi. K izpolnitvi tega scenarija so izdatno pripomogli kar igralci Aluminija sami, ki so po današnjem porazu brez zmage v ligi že deset krogov. Nazadnje so tri točke osvojili 17. marca, ko so na domačem terenu presenetili Olimpijo (2:0).


 

Prva Liga Telekom Slovenije – 35. krog. Glavni sodnik: Roberto Ponis.
Kidričevo: Športni park, 150 gledalcev.
ALUMINIJ 1:3 CELJE
Strelci: Kurež (72); Verbič (51), Tomažič Šeruga (57), Hodžurda (92 ag)
Aluminij: Lipovac, Medved, Bingo, Topolovec, Hodžurda, Žagar, Spahić, Bloudek, M. Rešek, Zajc, Kurež. Trener: Edin Osmanović.
Celje: Kotnik, Korošec, Žitko, Krajcer, Vidmajer, Zajc, Tomažič Šeruga, Srdić, Plesec, Verbič, Bajić. Trener: Miloš Rus.

   

Kratek in točen pridevnik, ki bi opisoval prvi polčas; nezanimiv. Maloštevilno občinstvo se je v tem obdobju igre najbrž spraševalo, zakaj prijetnega sončnega vremena niso raje preživeli kje drugje kot pa na stadionu v Kidričevem. Igralci obeh ekip so postregli z kopico napak in netočnih podaj ter le malo akcije. Vsaj v prvih 44. minutah je nismo videli. Nato pa silovit zaključek in po ena izjemna priložnost na vsaki strani. Prvo je imel Gorazd Zajc, ki je trideset metrov od gostujočih vrat prejel izjemno podajo v prazen prostor in namesto, da bi prodrl proti vratom Kotnika se je odločil za atraktiven zaključek, ki pa ga ni bil sposoben izpeljat in njegov poizkus loba se je končal klavrno. Celjski vratar je žogo brez težav ujel. Nekaj sekund kasneje so svojo edino pravo priložnost v prvem polčasu imeli še Celjani, ki so izvedli hiter protinapad, vendar je Bajić žogo poslal nekaj centimetrov nad prečko.

Kot je v zadnjih krogih že navada v Kidričevem, smo boljšo predstavo znova lahko spremljali v nadaljevanju. Že sam začetek drugega polčasa je dal vedeti, da bi za razliko od prvega polčasa, v drugem gledalci lahko videli zadetke. S prvim je postregel Benjamin Verbič že v 52. minuti. Celjani so izvajali prosti strel s strani. Podajo v kazenski prostor so domači branilci odbili, vendar je žoga prišla do Plesca, ki je akcijo nadaljeval in podal v prazen prostor do osamljenega Verbiča, ki mu ni bilo težko premagati vratarja Lipovaca, kateri je tokrat nadomeščal v prejšnjem krogu pordečelega Tomaža Murka. Domačini bi se lahko vrnili le dve minuti kasneje, vendar je Kotnik ubranil poizkus Žagarja, ki se je znašel iz oči v oči z gostujočim vratarjem. Namesto izenačenja so Celjani poskrbeli za povišanje vodstva potem, ko so izpeljali hiter protinapad v 57. minuti. Strelec je bil David Tomažič Šeruga. Nato so pobudo prevzeli domačini, nevarna sta bila predvsem napadalca Gorazd Zajc in Robert Kurež. Slednji je petnajst minut pred koncem zabil svoj trinajsti gol v prvenstvu in vrnil nekaj upanja domačim navijačem. Vendar pa pričakovanega pritiska domačinov v zadnjih minutah nismo videli in Celjani so zlahka branili svojo prednost. Po izjemno lepi kombinaciji v 85. minuti bi lahko celo povišali svoje vodstvo, vendar je Verbič slabo zaustavljal žogo in jo nato še poslal preko vrat. So pa za povišanje vodstva gostov v zadnjih sekundah tekme poskrbeli kar domačini sami. Po podaji Klemna Medveda v kazenski prostor je izjemno nespretno posredoval domači branilec Hodžurda in žogo z glavo poslal preko svojega vratarja naravnost v mrežo.

Po zmagi Mure v Kranju je tako krog pred koncem jasno, da se Aluminij po sezoni igranja prvoligaškega nogometa seli nazaj v drugo ligo. Tam bodo zagotovo sodili med največje favorite za osvojitev prvega mesta in ponovno igranje na najvišjem rangu, v kolikor bodo sploh imeli željo in ambicije za kaj takšnega. Po debaklu v Ljudskem vrtu so se Celjani danes prikazali v popolnoma drugačni luči in zasluženo osvojili vse tri točke. Za razliko od tekme proti Mariboru tokrat tudi ni bilo potrebe po “skrivanju” in mlado celjsko moštvo bo prihodnji teden v finalu pokala zagotovo nevarno Mariborčanom pri njihovih načrtih o osvojitvi trojne krone.

Avtor: Rsobot

 

Foto: Gregor Krajnčič

 

 {quickgallery}AluminijCelje_22-5-2013{/quickgallery} 

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Maribor najavil pritožbo

V štajerski prestolnici so se odzvali na odločitev disciplinskega sodnika NZS in na kazen,…