Selektor reprezentance do 21 let Tomaž Kavčič je tokrat na 9-dnevne priprave in 2 prijateljski srečanji, prvo v okviru pokala Mirop proti Italjanom, drugo pa na Slovaškem vpoklical naslednje igralce:
Vratarja: Aljaž Cotman (Wolverhampton), Ažbe Jug (Bordeaux)
Branilci: Erik Janža, Žiga Kous (Domžale), Miha Blažič, Matej Palčič (Koper), Nemanja Mitrović (Olimpija), Luka Kranjc (Genoa), Dejan Trajkovski (Maribor)
Vezisti: Blaž Vrhovec, Benjamin Verbič (Celje), Rudi Vancaš Požeg (Domžale), Urban Žibert (Koper), Enej Jelenič (Padova), Žan Benedičič (Milan), Matic Črnic (Aluminij)
Napadalci: Matej Pučko (Koper), Filip Valenčič (Olimpija), Alen Ploj (Mura), Elvis Bratanović (Rudar Velenje)
Na čakanju: Jure Balkovec, Marko Kovjenič, Gaber Dobrovoljc (Domžale), Zajc Miha (Celje), Aljaž Ivačič (Olimpija), Matej Poplatnik (Triglav), Nejc Praprotnik (Gorica), Denis Klinar (Rudar Velenje), Marko Roškar (Zavrč)Vendar tokrat v ospredju dogodkov niso imena, ki so se znašla na seznamu, niti tista, ki jih na seznamu ni. V oči bode dejstvo, da je druga tekma naše reprezentance na Slovaškem delegirana v ponedeljek 25.3.2013 zgolj 48 ur od srečanj 25. kroga Prve Lige Telekom Slovenije, ki bo na sporedu v sredo 27.3.2013. Večina igralcev, ki igrajo v klubih slovenske prve lige, igra v svojih klubih zelo vidne vloge, lahko bi rekli da sodijo med nosilce igre v vsaki posamezni sredini. Ta način dela se je v preteklem reprezentančnem sklicu izkazal za zelo uspešnega, saj je reprezentanca igrala zelo dobro, prav tako kot sedaj pa so večino reprezentantov prispevali slovenski nogometni prvoligaši. Popolnoma nerazumljivo je torej, zakaj se naše mlade nogometaše tako neodgovorno izpostavlja. Igranje dveh tekem nogometa na vrhunskem nivoju v samo 48 urah je ne samo za slovenske nogometaše, temveč tudi za mednarodne zvezdnike nekaj povsem nepredstavljivega. Po izjemnih fizičnih naporih je potrebno telo regenerirati in pripraviti na nove izzive, tega časa pa kot kaže na Nogometni zvezi Slovenije ne želijo dati mladim reprezentantom, ki so se tako kot njihovi klubi, znašli pred težko odločitvijo. Ali igrati in tvegati slabšo predstavo, morda še celo poškodbo ali pa izpustiti tekmo 25. kroga Prve Lige Telekom Slovenije ter s tem oslabiti klube za katere igrajo, sebi pa odvzeti možnost novega tekmovanja, dokazovanja in nabiranja izkušenj, ki so za te mlade nogometaše še kako pomembne.

Da v organizacijskem ustroju Nogometne zveze Slovenije nekaj močno škriplje se bolj ali manj glasno govori že nekaj časa. Zadnji dogodki s prestavitvami tekem in celo prekinitvami tekem to samo še bolj poudarjajo. Tudi tiste napake so marsikoga veliko stale, tokrat pa je stvar dobila povsem novo dimenzijo. Klubi, ki težijo k mladim ekipam, igrajo z mladimi igralci in jih nato z veseljem pošljejo tudi na reprezentančne akcije, bodo tekmovalno prikrajšani, da ne rečemo celo kaznovani. Še večje breme pa je padlo na ramena naših najboljših mladih nogometašev, slovenske nogometne prihodnosti, ki bodo morali čez dober teden sprejeti odločitev ali tvegajo poškodbo braneči barve svojih klubov ali pa izpustijo zelo pomembno tekmo v zgoščenem prvenstvenem ritmu.

 

Avtor: alakazaam

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
  • Kapetan Olimpije z novim agentom

    Po tem, ko je dobre igre s prejšnje sezone nadaljeval tudi v evropskem poletju si je Timi …
  • Derbi kroga s prijateljskim izidom

    V derbiju 10. kroga Prve lige Telemach smo lahko v Stožicah spremljali obračun med tretjeu…
  • Niz je prekinjen!

    V četrtkovem popoldnevu sta se v Ljudskem Vrtu udarili ekipi Maribora in Radomelj. Obe z n…
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Kapetan Olimpije z novim agentom

Po tem, ko je dobre igre s prejšnje sezone nadaljeval tudi v evropskem poletju si je Timi …