Mariborčani v letošnji sezoni z igrami na domači sceni, za razliko od evropskih preizkušenj, praviloma ne navdušujejo. Potem ko so minulo soboto po preobratu slavili na koprski Bonifiki, so tudi v sredinem večeru v izdihljajih obračuna z Rudarjem prišli do vseh treh točk. Tako kot v Kopru, sta bila tudi tokrat v glavni vlogi, ob dobro razpoloženem vratarju Jasminu Handanoviću, strelec Marcos Tavares in asistent Damjan Bohar.


Tudi Aleš Mertelj, gorenjski vezist na delu v štajerski prestolnici, ki se je v zadnjih krogih znova prebil v začetno enajsterico trenerja Anteja Šimundže, je priznal, da tekma s strani vijoličastih ni bila najboljša, kar bo potrebno do nadaljevanja sezone popraviti: “Lahko zabiješ gol v prvi ali zadnji minuti, to ne spremeni dejstva, da si tekmo zmagal. Tekmecem smo sicer podarili nekaj priložnosti za zadetek, a je Jasmin odlično reševal situacije. Bili smo dobro postavljeni na igrišču, dobro kombinirali, imeli več žogo v svoji posesti. Nasprotnik je bil nevaren iz protinapadov in nas tako ogrožal. Veseli spoznanje, da je ekipa delovala na igrišču homogeno, da smo si vse do zadnjih možnih trenutkov želeli zmagati. To nas dela močne. Se pa zavedamo, da si v prihodnje ne smemo privoščiti, da nasprotnik pride do takšnih situacij. Moramo biti zbranejši v obrambi, ne dovoliti nasprotniku toliko priložnosti in nameniti Jasminu toliko dela, ob tem pa posledično boljše izpeljati napadalne akcije, da lahko napadalci pokažejo kakovost, ki jo imajo.”

Mariborčani so po zaslugi zmage in ob dejstvu, da je bil novomeški Portoval znova usoden za Olimpijo, skočili na drugo mesto, a za vodilnimi Domžalčani, ki ne popuščajo, zaostajajo, na vsaj prvi pogled, zajetnih sedem točk. Šimundža, strateg vijoličastih, kljub temu zaostanku še ne pripisuje velike vloge, poudarja, da je pomembno le zbiranje točk: “Gledamo le nase, s tekmeci se ne obremenjujemo. Domžalčani so nakazali, da so med kandidati za naslov prvaka. So v dobri fazi, naša naloga pa je, da zbiramo točke, smo osredotočeni od tekme do tekme in o stanju na lestvici se bomo pogovarjali kasneje. Najprej nas zanima le sobotno gostovanje pri Radomljah.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Vijoličasti s kar petimi goli v dvajsetih minutah odpravili Lokomotivo

Pripravljalno tekmo so pred nadaljevanjem prvenstva odigrali tudi nogometaši Maribora. Var…