Tistim izmed desettisočglave množice, ki si je včeraj zvečer vzela nekaj več kot dve uri časa in se odpravila v hram mariborskega športa, verjetno ni bilo žal časa, še manj denarja, ki so ga namenili ogledu večnega derbija med Mariborčani in Ljubljančani. Ekipi že dolgo nista ponudili tako dobre tekme, upamo si trditi, da v novejši zgodovini slovensko državno prvenstvo takšnega obračuna še ni doživelo. Že v uvodnih dvajsetih minutah so gledalci videli štiri zadetke, tudi nadaljevanje, ki je bilo pospremljeno z vrhunsko navijaško kuliso, pa ni razočaralo. Še najbolj poklapani so bili po tekmi nogometaši Olimpije, ki so bili v enajstem gostovanju v Ljudskem vrtu blizu prve ligaške zmage sredi Maribora…


“Že pred tekmo sem povedal, da je to največ, kar lahko ponudi slovenski klubski nogomet. To se je le potrdilo, poln stadion, fer navijanje iz obeh strani, naših in domačih navijačev. Lepa tekma z veliko zadetki in dobrim nogometom. Tisti, ki so danes prišli v Ljudski vrt, so resda lahko uživali. Soigralcem bi čestital za fenomenalno predstavo. Nam je pa lahko res zelo zelo žal za dvema točkama, saj smo bili veliko boljši nasprotnik in bližje zmagi, a nismo zdržali do konca. Prikazali smo odlično predstavo in na tem moramo le še graditi,” je po tekmi dejal Aleksander Šeliga, najizkušenejši mož v začetni enajsterici gostov. Nekdanji član izbrane vrste Slovenije je v drugem polčasu nekajkrat zelo dobro posredoval, še posebej v zadnji minuti rednega dela srečanja, ko se je izkazal ob neuspešnem poizkusu domačega kapetana. Šeliga je po tekmi izdal, da je bil po tej obrambi praktično že prepričan, da se bo tekma končala z zmago Olimpije: “Ne bom trdil, da sem vedel kaj se bo zgodilo. A velikokrat se je v preteklosti že dogajalo to, kar se je tokrat zgodilo v zadnji minuti.  Če sem iskren, sem bil pripravljen na takšno situacijo, a ko sem Tavaresu v 90. minuti obranil ‘zicer’ pred golom, sem dejal, da mi ga danes ne bodo zabili, pa vseeno ni bilo dovolj.”

Tudi Darijan Matić, izkušeni vezist zeleno-belih se je strinjal s svojim kapetanom in pritrdil zbrani množici sedme sile, da je bil tokratni obračun Maribora in Olimpije odlična reklama za slovenski klubski nogomet: “Najbolj sem vesel, da je bila tekma zanimiva za gledalce in lepa reklama za slovenski nogomet. Tekma je dokaz, da lahko tudi slovenski nogomet ponudi lepo predstavo, da lahko gledalci in družine pridejo na stadion in uživajo v nogometu, tudi izgredov ni bilo. Kar pa se tiče tekme, smo bili prvi polčas tako dobri, da smo bili kar presenečeni nad sabo. Ob izidu 2:0 smo se kar malce spogledali, nakar je Maribor prevzel iniciativo in hitro izenačil, nato pa smo znova pričeli igrati in povedli. V drugem polčasu smo si predvsem želeli ne prejeti zadetka, imeli tudi dve dobri priložnosti, kakor tudi Maribor, ki je dokazal, da zna igrati do zadnje minute, ko jim je uspelo izenačiti. Menim pa, da smo danes izgubili dve točki.”

“Zanimivo je, da se na ogrevanju nisem počutil dobro. Ko pa sem pred začetkom tekme pritekel na igrišče ter videl poln stadion in slišal navijanje celotnega stadiona, me je to le še dvignilo. Če bi bila podobna situacija v Stožicah, se verjetno ne bi dvignil na tak način,” je o odlični kulisi, za katero so ob obeh navijaških skupinah poskrbeli tudi ostali gledalci, dejal 31-letni vezist, ki se je k Olimpiji vrnil letošnje poletje. S soigralcem se je strinjal tudi vratar Šeliga: “Res škoda, da tudi na ostalih stadionih ni podobnega vzdušja, saj bi na slovensko ligo marsikdo gledal drugače in jo cenil bolj, kot jo trenutno. Škoda, da vseh deset klubov za sabo nima Ljudskega vrta.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Muraši remizirali s hrvaškim prvoligašem

Tako kot tudi številni drugi prvoligaši, so tudi črno-beli prost konec tedna izkoristili z…