Enajsti krog bo minil v znamenju dveh derbijev. Na Bonifiki se bosta v primorskem obračunu spopadla Koper in Gorica, v soju žarometov pa bo odigran večni derbi med Mariborčani in Ljubljančani, ki bi lahko bil glede na letošnjo formo slednjih eden boljših v zadnjih letih, ko je derbi zaradi pogostih terminov nekoliko izgubil na sijaju. Tokrat iz večih razlogov ne bi smelo biti tako, v obeh taborih namreč sobotni obračun že z nestrpnostjo pričakujejo.


“Nimamo kaj izgubiti. To bo za nas pravi preizkus, katerega želimo končati s pozitivnim rezultatom. Vsa čast uspehom Maribora v Evropi, a tudi mi imamo svoje želje. Verjamem, da naše moštvo ne bo podleglo pritisku polnega Ljudskega vrta,” je v pogovoru za klubsko spletno stran dejal vratar Aleksander Šeliga, ki je ob Darijanu Matiću in Aleksandru Rodiću eden od treh, ki so že stopili v četrto desetletje svojega življenja. Uvodni večni derbi, ki bi moral biti v okviru tretjega kroga odigran že v začetku avgusta, je bil prestavljen na za zdaj še neznani termin, tekmeca pa se bosta jutri pomerila prvič v letošnji sezoni. Izkušeni Celjan se že veseli obračuna, saj bo na zelenici jasno vidno, kakšno je razmerje moči med obema moštvoma: “Od sobotne tekme pričakujem največ, kar lahko slovenski klubski nogomet ponudi v tem trenutku. Srečali se bosta dve daleč najuspešnejši moštvi z bogato tradicijo, ki v tej sezoni navdušujeta. O Mariboru ne bi izgubljal odvečnih besed, ker vemo vse o njih. So izjemna ekipa, ki v vsakem trenutku ve kaj hoče. Mi pa igramo konstantno dobro v državnem prvenstvu in dosegamo bistveno boljše rezultate kot v minuli sezoni. Bo pa zanimivo videti, kakšno je dejansko razmerje moči med najboljšima slovenskima kluboma.”

34-letni čuvaj mreže je zaradi poškodbe dimelj izpustil zadnji dve tekmi zeleno-belih, zato je mesto med vratnicama zasedel mladi Aljaž Ivačič, ki je v tekmi s Koprčani zaklenil svoja vrata, pred obračunom z vijoličasti pa vprašanje o tem, kdo bo stal v vratih v Ljudskem vrtu ostaja še odprto, saj nekdanji reprezentant še čuti bolečine: “Od ponedeljka treniram s polno paro. Sicer še čutim bolečino, a gre z vsakim dnem na bolje. Končno odločitev pa bo podal trener Karapetrović.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Prvi vratar Mure dokazal, da je nogomet veliko več kot le igra

Mura je prejšnji teden na Ljudskem vrtu slavila svojo največjo zmago v evropskem tekmovanj…