Maribor jutri čaka povratni obračun playoffa Lige prvakov. Nagrada za uspeh je ogromna – skupinski del Lige prvakov, zato bodo morali Štajerci na škotskih tleh odigrati odlično tekmo in še nadgraditi predstavo, ki so jo predvsem v prvi polovici drugega polčasa prikazali pred domačimi gledalci v Ljudskem vrtu.


“Zavedamo se, da bo treba prestati začetni pritisk Celtica. Igrajo doma, pred svojimi navijači, ki želijo, da je ekipa ofenzivna. Odziv v prvih 15, 20 minutah bo zelo pomemben. Postaviti se moramo, tako da smo nevarni v fazi napada. Odgovorili bomo z organizacijo v fazi obrambe, z zbranostjo, ustrezno agresijo. Smo samozavestni, verjamemo vase, a moramo biti na zelo visoki ravni, če želimo v Ligo prvakov,” je pred poletom na Škotsko dejal Ante Šimundža, strateg vijoličastih, ki je bil poleg pri praktično vseh zgodovinskih dosežkih kluba. Leta 1999 je še kot igralec z zadetkom sodeloval pri uvrstitvi v skupinski del Lige prvakov, lani pa je kot trener vijoličaste popeljal do prezimitve v Evropski ligi. Nekdanji napadalec, ki je v klubskem dresu dosegel 102 zadetka, obenem poudarja, da 60 tisoč gledalcev na tribunah Celtic Parka, kjer bo pravico delil madžarski sodnik Viktor Kassai, ne bo predstavljajo dodatne psihične obremenitve.

V Glasgow je odpotovala dvaindvajseterica igralcev, poškodovanih in kaznovanih ni, zato bodo za nastop kandidirali Jasmin Handanović, Aljaž Cotman, Marko Šuler, Arghus Soares, Damjan Vuklišević, Mitja Viler, Aleš Mejač, Petar Stojanović, Dejan Trajkovski, Željko Filipović, Amir Dervišević, Aleš Mertelj, Welle Ndiaye, Sintayehu Sallalich, Damjan Bohar, Agim Ibraimi, Dare Vršič, Marcos Tavares, Jean Philippe Mendy, Luka Zahović, Nusmir Fajić in Aleksander Rajčević, ki je pred povratnim obračunom optimističen. “Imamo aktiven rezultat, gremo po napredovanje. Čaka nas kakovostna, trda, organizirana ekipa. Potrebujemo popolno tekmo in sposobni smo jo odigrati.”

Mariborčani so v Glasgowu že slavili, ne sicer na Celtic Parku, temveč na stadionu Rangersa Ibroxu, kjer so si državni priigrali prvo uvrstitev v skupinski del Evropske lige. Primorski branilec je priznal, da so mu misli zaplavale tudi na omenjeni obračun: “Priznam, da se mi je. Spomnil sem se trenutkov odlične predstave, velikega slavja. Naj se ponovi razplet s srečnim koncem za nas, da izločimo še drugega škotskega velikana. In se srečni vrnemo domov.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Muraši remizirali s hrvaškim prvoligašem

Tako kot tudi številni drugi prvoligaši, so tudi črno-beli prost konec tedna izkoristili z…