Po vrnitvi iz Parminega trening centra v Italiji, je moštvo Gorice odigralo novo pripravljalno srečanje na slovenskih tleh. Tokrat so se v Slovenskih Konjicah pomerili z ukrajinskim prvoligašem Karpatijem in čeprav so se oblaki nad stadionom Dravinje pol ure pred začetkom utrgali in je močan naliv nekaj časa grozil, da bo srečanje prestavljeno na kasnejši termin ali pa bo celo odpadlo, se črn scenarij na srečo ni zgodil in ob 18. uri sta moštvi vendarle stopili na teren.


Ukrajinci, ki se v Sloveniji na pripravah nahajajo že dva tedna, so bili večino tekme boljši in nevarnejši nasprotnik in bi lahko vodili že po prvem polčasu, vendar je goriški vratar Simčič z dobrimi posredovanji ohranjal svojo mrežo nedotaknjeno. Moštvo v zeleno-beli kombinaciji je na razmočenem igrišču poizkušalo predvsem s streli od daleč in iz prekinitev medtem, ko so se napadi varovancev Luigija Apollonija ustavljali pred kazenskim prostorom nasprotnikov.  V tem delu igre so igralci imeli tudi nekaj težav z razmočenim igriščem, saj se je na nekaterih delih med nalivom pričela nabirati voda.

Stanje se je izboljšalo med polčasom, ko so se sivi oblaki umaknili proti vzhodu in se je nad Konjicami pojavilo sonce.  Tako je igra obeh moštev postajala bolj tekoča in kombinatorna, prevladovali pa so še naprej Ukrajinci. Ti so dvakrat nevarno poizkusili s strelom od daleč na začetku prvega polčasa, vendar je goriški vratar bil vedno na mestu. Nekaj dela je imel tudi njegov nasprotnik na drugi strani, potem, ko so s streli od daleč pretili Goričani. Do prve spremembe rezultata je prišlo v 73. minuti. Po globinski podaji v kazenski prostor Gorice je do žoge prišel ukrajinski reprezentančni napadalec Gladkin, se otresel goriškega branilca in s plasiranim strelom ob desni vratnici zadel za vodstvo 0:1. Nekaj minut kasneje je hrvaški branilec Bartulović pri glavnemu sodniku protestiral zaradi nedosojenega kota in bil prestrogo izključen. Čeprav so gostje imeli igralca manj pa so še vedno napadali in bili boljši nasprotnik. Deset minut kasneje se jim je takšna igra obrestovala, ko je po predložku z desne strani znova zabil Gladkin in z glavo povišal na 0:2. Ukrajinci, za katere je zadnjih 20 minut igral tudi Gregor Balažic, so vajeti igre nato prepustili štirikratnim slovenskim prvakom, ki so si do konca tekme priigrali tri lepe priložnosti, vendar niso uspeli zabiti častnega zadetka. Goričane v soboto 6. julija čaka še generalka pred uradnim pričetkom nove sezone, in sicer se bodo pomerili s hrvaškim prvoligašem Istro 1961. Tekma se bo v goriškem športnem parku pričela ob 18. uri.

GORICA 0:2 KARPATY LVIV
Strelci: Gladkin (73, 85)
Gorica: Simčič, Širok, Celcer, T. Kavčič, Jogan, Vetrih, Ndiaye, Ihrig-Farkas, Coda, Džuzdanović, Jorman Aguilar. Igrali so še: Cordaz, T. Kadrija, Tragin, Glenio Luis, Kolenc, Jakovljević, Curk, A. Kavčič, Frelih, Živec, Bazoffia, Dornik, Pavić, Carter, V. Kadrija. Trener: Luigi Apolloni.

Foto: Danijel Šobot

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Maribor najavil pritožbo

V štajerski prestolnici so se odzvali na odločitev disciplinskega sodnika NZS in na kazen,…