Točno opoldne je bilo tiskovno središče na Brdu pri Kranju znova nogometno obarvano, saj je vodstvo Nogometne zveze Slovenije podaljšalo sodelovanje z generalnim sponzorjem – banko Hypo-Alpe-Adria, ki bo sponzor zveze vsaj še do konca novega kvalifikacijskega ciklusa. Aleksander Čeferin, predsednik NZS, je ob tem spregovoril tudi o pričakovanjih pred uvodno tekmo izbrane vrste, o Prvi ligi Telekom Slovenije in gradnji trening centra.


“Za želje vemo, kakšne so. Te so povezane z uvrstitvijo na evropsko prvenstvo. Zahtev pa ne moremo postavljati. To bi bilo nerealno in bi postavili igralce ter strokovni štab v neroden položaj. Ne nazadnje mi nismo tako velika nogometna država, da lahko postavljamo takšne zahteve. Želimo pa si in verjamemo, da se ta želja lahko uresniči,” je o pričakovanjih pred začetkom kvalifikacijskega ciklusa za Evropsko prvenstvo, ki ga bo leta 2016 gostila Francija, na  današnji tiskovni konferenci na Brdu pri Kranju dejal prvi mož Nogometne zveze Slovenije.

Čeferin, ki zvezi poveljuje od februarja 2011, je nekaj besed namenil tudi prvoligaškemu tekmovanju, ki v zadnjem času podira rekorde v gledanosti: “Glede Prve lige Telekom Slovenije, ki je tretje leto pod okriljem Nogometne zveze Slovenije, je potrebno povedati, da je dosegla rekordno medijsko izpostavljenost v svoji zgodovini, saj je 62 prenosov spremljalo skoraj dva milijona gledalcev. Novinarske prispevke o Prvi ligi v rednih informativnih oddajah je gledalo več kot 850 tisoč gledalcev na krog. Prva liga Telekom Slovenije se je že v pretekli sezoni zavihtela na vrh med vsemi domačimi športnimi dogodki na slovenskem medijskem trgu. Že v tej sezoni pa smo postavili rekord v gledanosti, saj je povprečna gledanost televizijskih prenosov na obeh kanalih za dobrih 40 odstotkov višja kot v primerljiv obdobju lani. V prvih sedmih krogih letošnje sezone si je tekme v povrečju ogledalo 1062 gledalcev na srečanje, kar predstavlja 20 odstotno povečanje.”

Že čez dobro leto pa bi lahko nogometaši reprezentančne treninge opravljali tudi na Brdu pri Kranju, kjer si NZS že dolgo prizadeva zgraditi nogometni center, kot je poudaril Čeferin, so vsa potrebna dovoljenja sedaj le zbrana: “Že pred časom smo dobili vsa potrebna dovoljena za izvedbo projekta. Trenutno strokovne službe in zunanji sodelavci izbirajo izvajalci, kar pravzaprav ni tako lahko naloga, kot smo mislili. Če bo vse po sreči, bomo z gradjo pričeli še septembra, načrtujemo pa, da bo trening center za uporabo pripravljen septembra 2015.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Šok za Dance v Astani, Slovenija po dveh krogih na vrhu kraljuje sama

Na preostalih obračunih slovenske skupine H kvalifikacij za evropsko prvenstvo so se rezul…