Prestopni rok se že nestrpno bliža, sezona se še ni niti končala, saj nas čaka še finale pokala med Celjem in Mariborom, vendar pa bo očitno med poletnim prestopnim rokom kar pestro. Klubi so že aktivni in se pripravljajo za naslednjo sezono, sestavljajo igralski kader in rešujejo finančne probleme.Kot smo že omenili, so Celjani podaljšali pogodbe s štirimi nogometaši, s Tadejem Vidmajerjem, Markom Krajcerjem, Matejem Centrihom ter z napadalcem Andražem Žurejem. Kot je slišati pa tudi Ljubljančani ne počivajo, saj naj bi želeli v svoj tabor ujeti izkušenega Aleksandra Radosavljevića in igralca Gorice Dejana Žigona. Slednji naj bi želel prekinil sodelovanje z Gorico zaradi neizpolnjevanja finančnih obveznosti, saj naj bi Goričani bili v globoki finančni stiski ob umiku glavnega sponzorja HIT-a. Kljub temu pa se očitno v Gorici pripravljajo na novega investitorja, to naj bi bil kar sam klub Parma. Kljub zanimanju za Radosavljevića in Žigona pa bodo Ljubljančani želeli zapolniti tudi vrzel na levem bočnem položaju, saj klub ni podaljšal pogodbe z Erikom Salkićem ter Anejem Lovrečičem. Medtem pa so v Zmajev tabor že pozimi zvabili Enisa Đurkoviča, ki v Ljubljano prihaja zastonj, saj je imel s Triglavom podpisano le amatersko pogodbo.


Po nekaterih informacijah so se pri Mariboru močno zagreli za Amirja Derviševića, ki je nazadnje igral v 2. SNL za Krko in zabil deset zadetkov. Velja omeniti tudi igralce, ki so v letošnji sezoni odigrali na posoji in se vračajo v svoje matične klube. V tabor Maribora se vrača posojeni Matic Črnic, ki je odigral za Aluminij 26 tekem in dvakrat zatresel mrežo. Prav tako se v tabor Vijolic vrača Dragan Topić, ki je na dveh tekmah prejel štiri zadetke, posojen pa je bil v ekipo Garmin Šenćurja. Pri Goričanih se poslavljata Jean Mbida ter Nejc Praprotnik, prvi se vrača nazaj v Catanio, Nejc pa v Atalanto. Pri Olimpiji prihaja Marko Nunić, ki je bil posojen v Radomlje. Za Radomlje je Nunić odigral osem tekem in dosegel en zadetek. Pri Celjanih pa se vračajo Alen Romih in Mateo Barukčić iz Krškega ter Žan Horvat iz Šampiona. Alen Romih je v drugi ligi odigral deset tekem in tudi dvakrat zadel, njegov soigralec Mateo Barukčić pa je stal štirikrat v vratih Krškega in prejel šest zadetkov.

Velja omeniti tudi novopečenega prvoligaša. Zavrčani so že sklenili dogovor z Mariom Brlečićem, ki je imel pogodbo z RNK Splitom, a je v letošnji sezoni za Split odigral le dve tekmi. Preostalih štirinajst tekem pa je odigral v drugi hrvaški ligi za NK Zelina in dosegel tudi štiri zadetke.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
  • Kapetan Olimpije z novim agentom

    Po tem, ko je dobre igre s prejšnje sezone nadaljeval tudi v evropskem poletju si je Timi …
  • Derbi kroga s prijateljskim izidom

    V derbiju 10. kroga Prve lige Telemach smo lahko v Stožicah spremljali obračun med tretjeu…
  • Niz je prekinjen!

    V četrtkovem popoldnevu sta se v Ljudskem Vrtu udarili ekipi Maribora in Radomelj. Obe z n…
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Kapetan Olimpije z novim agentom

Po tem, ko je dobre igre s prejšnje sezone nadaljeval tudi v evropskem poletju si je Timi …