Mariborčani so zgodaj popoldne vrnili iz ciprske Larnake, po pristanku pa jih je na mariborskem letališču pričakalo nekaj sto najzvestejših pristašev, ki so prišli pozdravit nov uspeh svojih ljubljencev. Po dveh zadetkih v mreži Maccabija je bil tudi po povratku domov v osrednji vlogi Agim Ibraimi.


“Smo zreli, pripravljeni, imamo kvaliteto. Vse je mogoče. Toda ostajamo pri istih načelih, z razmišljanjem le od tekme do tekme,” je na vprašanje o naskoku na Ligo prvakov za klubsko spletno stran odgovoril makedonski reprezentant, ki se je včeraj odlično znašel v sami konici napada. Vijoličasta desetica se je še enkrat spomnila včerajšnjega obračuna. Mariborčani so se po drugem zadetku izraelskih prvakov znašli na robu prepada, a je Ibraimi poudaril, da panike v vrstah slovenskega prvaka ni bilo: “Rekli smo si gremo naprej in se spodbujali med seboj. Oni so še vedno potrebovali gol in morali napasti, vedeli smo, da se nam bo odprlo še več prostora za naše priložnosti, ki ga moramo izkoristiti. In nam je uspelo. Če ne bi bilo neznosne vrorčine, bi zadeli še kdaj. To je dokaz, da smo prava ekipa, saj smo se takoj po dobljenem golu odzvali na pravi način. Že s prvo priložnostjo Tavaresa smo pokazali, kako odločni smo in kako dobro smo se pripravili na tekmo.

Vijolice bodo ime nasprotnika, ki bo v Ljudskem vrtu gostoval v zadnjem predkrogu pred skupinskim delom Lige prvakov, izvedele v petek, nekaj čez 12. uro, ko bo opravljen žreb v švicarskem Nyonu. Prvi obračun bo na sporedu 19. ali 20. avgusta, odgovor o potniku v Ligo prvakov pa bo znan 26. ali 27. avgusta.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Pri Olimpiji upajo, da se bodo poškodovani igralci ekipi priključili v začetku priprav

Olimpija v nedeljo gostuje pri sosednjih Domžalah. Trener Dino Skender bo lahko računal na…