Državni prvaki so že prispeli v Nemčijo, po pristanku v Düsseldorfu in po polurni vožnji z avtobusom je ekipa že nameščena v Essnu, kjer bodo Mariborčani bivali do jutrišnjega večera, ko jih čaka drugi krog Lige prvakov.


“Schalke je favorit, a ne dvomim o tem, da ga lahko presenetimo. Imamo dovolj kvalitete, samozavesti in izkušenj. Vemo, kaj nas čaka. A tudi vemo, kaj zmoremo. Odigrali smo zelo dobro proti Sportingu in ne dvomim, da smo sposobni biti na vrhunskem nivoju tudi proti Schalkeju,” je pred današnjim odhodom v Nemčijo, na mariborskem letališču dejal Agim Ibraimi, ki bo tudi v Gelsenkirchnu pomemben adut vijoličaste čete. Mariborska desetica se zaveda moči jutrišnjega nasprotnika, a obenem poudarja, da je moštvo v preteklosti že prestalo zahtevne preizkušnje: “Vemo, kakšne so nemške ekipe. Veliko tečejo. Imajo več izkušenj, saj igrajo vsako nedeljo tako močne tekme, mi le enkrat, dvakrat mesečno. Toda ostajamo pri enakem izhodišču: verjamemo vase! Če smo prestali tako zahtevne tekme kot proti Celticu ali Sportingu, verjamem, da bomo dobri tudi proti Schalkeju. Skupaj bomo analizirali nasprotnika, trener nam bo dal navodila, ki jih moramo upoštevati. Potrudili se bomo po najboljših močeh, moramo biti mirni, zbrani in iskati svojo priložnost.”

“Ne glede na nasprotnika moramo biti v pravi podobi. Pa naj bo to v Angliji, na Portugalskem ali v Nemčji. Ne bojimo se nikogar. Ko se pogovarjamo med seboj v slačilnici, verjamemo, da imamo tako dobre igralce, da se lahko soočimo z vsako ekipo,” je hrabro še dodal Ibraimi. Mariborčani bodo imeli na tribunah Auf Schalke Arene številčno podporo, saj se bo na pot odpravilo kar 1300 glasnih grl. Tudi makedonski reprezentant poudarja, da je takšna podpora neprecenljivega pomena: “To je neprecenljivo. Veseli nas, da gredo naši navijači na pot v tolikšnem številu. Vedno so z nami, njihova podpora bo imela velika pomen. In le še dodatno motivacijo za ekipo, ki bo imela dvanajstega igralca.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Se obeta vrnitev dvojca Zahović-Milanič?

Po včerajšnjem porazu Dinama na derbiju proti Hajduku hrvaški mediji že poročajo o spremem…