Agent mariborskega napadalnega vezista, ki v Ljudskem vrtu nastopa kot posojen nogometaš zagrebškega Dinama, se je odzval na besede športnega direktorja Maribora Marka Šulerja, ki si želi nadaljevati pot s hrvaškim igralcem tudi poleti.


Hrvaški agent Andy Bara, ki je poskrbel za prestop Danija Olma v Dinamo in nato še v nemški Leipzig, je hkrati tudi agent mariborskega čarovnika z žogo Marka Tolića. Gre za precej cenjenega menedžerja na Balkanu, ki ima pod svojim okriljem še nekatera zveneča imena, kot so Lovro Majer, Joško Gvardiol in Ivo Grbić.

Bara sodeluje tudi s številnimi tujimi igralci, izven območja Balkana, saj je lastnik agencije Niagara Sports Company, ki ima pod budnim očesom nogometaše, kot so Alvaro Morata, Jonathan Ikone, Nacho Fernandez, Tiemuoe Bakayoko in Alvaro Negredo.

V izjavi za EkipoSN je agent mariborskega napadalnega vezista dejal: “Prehitro je govoriti o tem. Ima pogodbo z Dinamom. Zagrebčani so tisti, ki odločajo. Seveda se tudi nogometaša vpraša o njegovih željah, vendar Dinamo odloča. Res je težko v tem trenutku reči, kaj se bo zgodilo poleti, toda če sem povsem iskren: zelo težko bo Marko Tolić nogometaš Maribora ostal tudi v naslednji sezoni. V nogometu se sicer nikoli ne ve, toda ta opcija ni najbolj realna.

S tem je morda že malce namignil, da se bo 26-letni Hrvat poleti od Ljudskega vrta poslovil in da ima v mislih zanj pripravljen že nekoliko večji projekt.

Tolič se je namreč v zadnjem času popolnoma razcvetel, predvsem od remija proti Celju dalje, kjer je dosegel svoj prvi zadetek v vijoličnem dresu. Od takrat kaže vrhunske predstave, na 6 tekmah je zbral 5 golov in 5 asistenc, Mariborčani pa na teh tekmah ne poznajo drugega kot zmago.

Sicer pa je Hrvat za Maribor, kot posojen nogometaš Dinama iz Zagreba, zbral 15 nastopov, kjer je dosegel 6 zadetkov, 9-krat pa je soigralcem asistiral.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Simon Valant
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Muraši remizirali s hrvaškim prvoligašem

Tako kot tudi številni drugi prvoligaši, so tudi črno-beli prost konec tedna izkoristili z…