V četrtkovem popoldnevu sta se v Ljudskem Vrtu udarili ekipi Maribora in Radomelj. Obe z ne preveč uspešnim začetkom sezone, sta v obračun krenili z upanjem po osvojitvi novih točk v državnem prvenstvu.


V začetku srečanja so bili nevarnejši domači, ko je vratarja Mlinarjev Luko Baša s strelom z roba kazenskega prostora preizkusil Ivan Božić. Šok pa je sledil v 22. minuti, ko je po izjemni podaji po kateri je mariborska obramba kar obnemela do zadetka prišel Madžid Šošić ter goste popeljal v vodstvo. Nato pa je v 37. minuti sledila sijajna dvojna obramba Luke Baša iz neposredne bližine. Do konca polčasa se rezultat ni spremenil in ostalo je pri vodstvu gostov.

V drugem polčasu pa je vendarle bilo nekaj razloga za veselje domačih navijačev, saj je v 50. minuti Maribor po strelu Božića s kar veliko sreče prišel do izenačenja. Že osem minut kasneje je prišlo do preobrata, ko je podajo Laušića iz kota izkoristil Sven Šoštarič Karić in prinesel Mariboru sploh prvo vodstvo na domačem terenu po 13. avgustu. Maribor je svoj pohod nadaljeval v 66. minuti, ko je po preigravanju Kolarja do strela prišel Castro, ki je žogo v gol pospravil s pomočjo prečke in tudi postavil končni izid srečanja (3:1).

Maribor je s to zmago končno prekinil niz slabih rezultatov, ki je trajal kar šest tekem in se povzpel na 4. mesto na prvenstveni lestvici, medtem ko Radomlje ostajajo na zadnjem.

NK Maribor – NK Radomlje 3:1 (0:1)

Šošić (22′); Božić (50′); Šoštarič Karić (58′); Castro (66′)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od N.B.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

NZS podaljšala poletni prestopni rok

Na seji izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije (NZS) je bilo kar nekaj novosti in zani…