Celjani, ki so prvi del sezone sklenili na prvem mestu, so danes ob 15.00 uri gostili Muro. V 20. krogu Prve lige Telemach so nogometaši Celja prišli do suverene zmage. Odlična forma grofov se nadaljuje, kar potrjuje današnja zmaga s kar 4:1.


Črno-beli so povedli že v 10. minuti. Za vodstvo Mure z 1:0 je poskrbel 24-letni Julien Lamy. Izenačenje na 1:1 je sledilo v 28. minuti srečanja, ko je bil najbolj natančen Egor Prutsev. Končni rezultat prvega polčasa je v 44. minuti postavil Gregor Bajde. Nogometaši domačega moštva so se na odmor odpravili z enim zadetkom prednosti. Tudi v nadaljevanju tekme so Celjani imeli igro pod nadzorom. V drugem polčasu so nogometaši Celja napadali na vso moč. Za 3:1 je v 51. minuti zadel Denis Popović. Le štiri minute kasneje pa je za visokih 4:1 poskrbel 27-letni Luka Menalo. Nemočna obramba Mure je v eni uri tekme prejela že kar štiri zadetke. Izkazalo se je, da je bil zadetek Menala tudi zadnji na tej tekmi. Tri točke so tako ostale v knežjem mestu.

Celje ima po 20 odigranih tekmah 50 točk in zasedajo sam vrh lestvice. Mura ima po enakem številu odigranih kar polovico manj točk. Celjani bodo ponovno na delu 18. februarja, ko se bodo v 21. krogu pomerili z ljubljanskim Bravom. Mura pa bo 18. februarja gostila Maribor.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od KF
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Na dogodke v Murski Soboti se je odzvala tudi NZS

Tudi pri Nogometni zvezi Slovenije niso ostali ravnodušni ob sramotnih dogodkih, ki so zaz…