Uvodni decembrski dnevi so v novem tednu prinesli nadaljevanje najmočnejšega slovenskega državnega prvenstva. Prvi obračun, 18. kroga Prve lige Telemach se je odigral v Športnem parku Domžale. Prizorišče, ki ga za domače tekme poleg ekipe Domžal uporabljajo tudi nogometaši Radomelj.


Vodilna zasedba slovenskega državnega prvenstva, Celje, so se na gostovanju pomerili proti Radomljam. Obračun, ki se je pričel ob 17.30 uri je suvereno dobila gostujoča ekipa. Prvi polčas se je odvijal v dokaj izenačenem ritmu, brez kakršnihkoli rezultatskih sprememb. Obe ekipi, sta na odmor odšli brez doseženega in prejetega gola. V drugi polčas pa so bolj odločno krenili Celjani. Že v 52. minuti srečanja je za goste zadel branilec David Zec. Novopečeni slovenski reprezentant, ki je v preteklosti branil barve portugalskega velikana Benifce, je letos eden ključnih igralcev Celjske obrambne linije. Že štiri minute kasneje je za goste zadel Tamar Svetlin. Igralci Radomelj so na terenu izgledali povsem izgubljeno. Poleg obrambne nediscipline jim je primanjkovalo idej v napadu. Tretji gol za goste je dosegel brazilski krilni napadalec Edmilson. Ko se je zdelo, da smo na obračunu videli že vse zadetke, je za popolno katastrofo domače ekipe poskrbel Denis Popović. Četrti gol gostov je pomenil tudi končni rezultat tekme, ki je ostali pri visokih 4:0.

Radomlje po novem porazu nadaljujejo neslaven niz, trenutno so pri štirih zaporednih porazih v domačem prvenstvu. Prepotrebne točke v boju za obstanek bodo Radomljani lovili proti Mariboru, ki je vse prej kot lahek tekmec. Na drugi strani pa je ekipa Celja še dodatno povečala prednost pred svojimi zasledovalci. Trenutno so z 41 točkami v zelo lepi prednosti.

  • Delitev točk v Šiški

    V 23. krogu Prve lige Telemach je Bravo gostil Koper. Ekipi sta se na tekmi, ki se je prič…
  • Brez golov v Murski Soboti

    Zadnja nedeljska tekma je bila odigrana danes, ob 17:30, v Murski Soboti. Mura je v 23. kr…
  • Zmaji prepričljivo do treh točk

    Sobotni prvoligaški spored je ljubiteljem slovenskega nogometa ponudil le eno srečanje. V …
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od KF
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Dvoboj Olimpije in Maribora šele aprila

Znan je nadomestni termin derbija 26. kroga državnega prvenstva med Olimpijo in Mariborom.…