V pomladanski del 3. SNL center bo Ivančna Gorica, ki ima na četrtem mestu enak točkovni izkupiček kot tretji Bled, vstopila pod okriljem novega trenerja, saj je Damirja Šabotića zamenjal Brane Pavlin. Pavlin, starejši brat nekdanjega reprezentanta Mirana Pavlina, je v lanski sezoni nazadnje vodil Zarico, pred tem pa je dolga leta deloval v zdajšnjem konkurentu Ivančne Gorice – Šenčurju.


Dolenjci se pred nadaljevanjem sezone niso okrepili zgolj na trenerski klopi. Spomladi bo dodatno orožje v napadu predstavljal Uroš Palibrk. Nekdanji up AC Milana je bil v jesenskem delu član kranjske Save. V lov na uvrstitev med drugoligaše se bo Ivančna Gorica podala okrepljena tudi z Gregorjem Koscem, članom Radomelj, ter Timom Obrezom, ki je posojen s strani Celja. Konkurenco na vratarskem položaju je obogatil Tadej Šepetavc iz Brežic, iz Krke pa sta se preselila Grega Končar in Jaka Kožar. Sredino sta zamenjala tudi Nik Vodeb, ki je jeseni igral za Zagorje, in Danijel Jurišić iz Zarice.

Ivančna Gorica je, tako kot tudi preostali tretjeligaši, že pred časom pričela s pripravami na nadaljevanje sezone. Med pripravljalnim obdobjem so Dolenjci že odigrali nekaj pripravljalnih tekem, za uvod so se srečali s tremi drugoligaši, najprej so s kranjskim Triglavom izgubili z visokih 8:0, sledil je dvoboj z Ankaranom, ki je bil boljši s 3:1, ter z Zarico, ki je srečanje dobila s 3:0. Prvo zmago so zabeležili na tekmi s Komendo, s katero se bodo srečali v drugem pomladanskem krogu, zmagali so s 5:2. Dolenjce čakata še najmanj dve srečanji, najprej s Šenčurjem, nato pa bodo gostili Maribor B.

Pri Ivančni Gorici se lahko, kot smo poročali že pred tedni, pohvalijo tudi z novo pridobitvijo, ki bo omogočala igranje tekem tudi v večernih terminih. Otvoritvena slovesnost reflektorjev bo po vsej verjetnosti na sporedu že v lokalnem derbiju z Grosupeljčani, ki bo odigran že v prvem krogu nadaljevanja sezone.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

FOTO: Tolminci do prve zmage na novi tribuni

Nogometaši Tolmina so po dveh remijih vendarle vknjižili prvo spomladansko zmago. Tolminci…