Šesti krog bodo tretjeligaši v severni skupini odprli že danes popoldne. V Štajerski prestolnici, na zelenici Športnega parka Tabor, se bosta že danes v obračunu kroga udarili vodilni moštvi lige, B ekipa Maribora, ki kot edina še ni oddala točk, ter Dravograd, ki je s tremi zmagami in porazom na drugem mestu.


Mariborčani so silovito krenili v tekmovanje in imajo po štirih tekmah gol razliko 24:5. Varovanci trenerja Lešnika so napolnili mreže Mons Claudiusa, Šentjura in Lenarta, medtem ko se je v zadnjem krogu celjski Šampion dobro upiral in izgubil z 2:3. Tudi Dravograjčani so tekmovanje pričeli s tremi zaporednimi zmagami, a v petem krogu naleteli na koroško mino, saj jih je v koroškem derbiju z 0:2 matiral Korotan, ki je mrežo Veršovnika zatresel že v 23. sekundi obračuna. Šok, po katerem se Dravograjčani niso več mogli pobrati. Že omenjeni Korotan, ki ima z dvema prejetima zadetkoma najtrdnejšo obrambo ligo, bo svoje srečanje odigral v nedeljo. Moštvo trenerja, nekdaj odličnega napadalca, Romana Plesca, bo gostovalo pri Podvincih, ki je po uvodni presenetljivi zmagi nad Dravo dvakrat izgubilo, v minulem krogu pa na zahtevnem gostovanju v Ravnah pri Fužinarju, v tekmi brez zadetkov iztržil točko. Prevaljčani v Podvince prihajajo ohrabljeni po skalpu Dravograda, a nasprotnika ne bodo smeli podcenjevati.

Večina tekem bo odigranih v sobotnem popoldnevu. Malečnik bo doma gostil celjski Šampion, ki je, kot smo že omenili, v minulem krogu namučil Maribor. Obe ekipi sta v štirih tekmah osvojili po šest točk, svojo bero točk pa bosta skušali obogatiti tudi tokrat. V obračunu dna lestvice se bosta pomerili ekipi Šmarja pri Jelšah in AHA Emmi Bistrice, slednji so ob Šentjurčanih, še edina ekipa brez točk, zato se vloga favoritov nekoliko na giba na stran domačih, ki so na gostovanju v Šentjurju prišli do prve zmage v sezoni. Šentjurčani bi se tudi pred tekmo šestega kroga težko nadejali uvodnih točk, saj tokrat gostujejo pri ptujski Dravi, ki proti pričakovanjem ni najbolje pričela sezone, saj so varovanci trenerja Franca Fridla doslej zbrali sedem točk, nazadnje pa so slavili v Lenartu, čeprav so v domačem taboru izrekli kar nekaj krepkih na račun sodniške ekipe.

Ob Korotanu in Dravogradu sta sezono dobro odprla tudi preostala koroška tretjeligaša, saj se Fužinar in Radlje nahajata na četrtem in petem mestu lestvice. Ravenčani tokrat na domačem igrišču gostijo rogaški Mons Claudius, ki je v prejšnjem krogu doživel petardo s strani Radeljčanov. Rogatčane znova čaka zahtevna naloga, saj je Fužinar ob Mariboru še edino neporaženo moštvo lige. Radeljčani bodo v petem krogu na domačem igrišču gostili Lenart, ki po uvodni zmagi nad Korotanom, v zadnjih treh tekmah ni več zbral točk.

Pari šestega kroga 3. SNL sever:
MARIBOR B – KOROŠKA DRAVOGRAD (petek, ob 16:00)
MALEČNIK – ŠAMPION
ŠMARJE PRI JELŠAH – AHA EMMI BISTRICA
DRAVA PTUJ – FOSILUM ŠENTJUR
FUŽINAR – MONS CLAUDIUS (vse v soboto, ob 16:00)
RADLJE – AJDAS LENART (sobota, ob 19:00)
PODVINCI – KOROTAN PREVALJE (nedelja, ob 16:00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 3. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Cirkulane ostajajo strupene za Bistrico, ki bo 2. SNL lovila z lepo prednostjo

S tekmo v Cirkulanah se je končal jesenski del tudi v vzhodni polovici 3. SNL. Vodilni Bis…