Razgibana sezona v 3. SNL center je pred zaključnim dejanjem. Kljub zasavskemu derbiju med Zagorjem in trboveljskim Rudarjem, ki se bo v soboto pričel že ob 15:30, bo največ zanimanja požel troboj za naslov prvaka ter srečanji na Jesenicah, kjer bo gostovala prvouvrščena Ilirija, in v Ivančni Gorici, kamor se odpravlja Bravo. V krogu treh moštev ima največ možnosti Ilirija, ki sama odloča o svoji usodi, medtem ko bosta zasledovalca upala na pomoč sicer že odpisanih Jeseničanov.


Zasavski derbi bo v senci boja za vrh lestvice, kljub temu pa je pričakovati standardno zanimivo srečanje. Na prvem srečanju letos so se zmage veselili Zagorjani, zmago sta takratnim gostom prinesla Anej in Gašper Kurež. Kot na prvem srečanju, tudi tokrat kapetan gostov Damir Memišević pričakuje nekoliko več gledalcev in naboja: ”Ta tekma je vsekakor  malce drugačna kot ostale, več ljudi na tekmi, več naboja. V tekmo gremo neobremenjeni, naš cilj je izpolnjen, ostali smo v ligi, s čimer smo pokazali, da znamo biti pravi, ko je to potrebno. Čeprav smo skozi celotno sezono igrali  zdesetkani, upam, da bomo na tej tekmi pravi, kot smo bili v predhodni tekmah. V Zagorje gremo igrati nogomet, na koncu pa bomo videli, kako se bo razpletlo. Upamo, da bomo kompletni in da bomo nagradili naše navijače.”

Ljubljanska Ilirija ima priložnost, da si zagotovi dodatne kvalifikacije za napredovanje v 2. SNL. Jeseničani, so že izpadli v nižji rang, lahko prekrižajo načrte Ljubljančanom, podobno kot so pred tedni ponagajali že Ivančni Gorici, ko so svojo mrežo uspeli ohraniti nedotaknjeno in Ivančni Gorici odvzeti pomembni dve točki. V 13. krogu se je visoke zmage veselila Ilirija, ki je mrežo Gorenjcev zatresla kar sedemkrat. Čeprav je Ilirija odvisna sama od sebe, bodo pristaši kluba zagotovo pogledovali tudi v Ivančno Gorico, kjer se bosta pomerili ekipi, ki sta točkovno poravnani in za vodilnimi Ljubljančani zaostajata le za točko. V zadnjem jesenskem krogu je Bravo na svojem igrišču kot prvi uspel prebiti nasprotnikovo obrambo in prizadejati sploh prvi poraz Dolenjcem. Nogometaši Brava so si zmago priigrali z zadetkom Milana Tučića. Več o obeh dvobojih pa si boste lahko prebrali jutri zjutraj.

V Medvodah se bosta srečala istoimenski domačin in kranjska Sava, ki se je uspela prebiti do petega mesta in je točkovno poravnana s četrtouvrščeno Komendo. Edine domače zmage so se Medvode veselile še v prvem krogu, ko so uspeli premagati novince v ligi, Žiri. Žirovci v spomladanskem delu na domačem igrišču niso doživeli poraza in so si zagotovili dvanajsto mesto, ki ohranja nekaj upanja za obstanek v ligi. Žiri bodo tokrat gostovali v Grosupljem. Na prvem srečanju sta se nasprotnika razšla brez zmagovalca, vsaka stran je morala dvakrat po žogo v svoja vrata. Kolpa, ki je v prvem delu predvsem doma veljala za nepremagljivo, je v nadaljevanju precej popustila. Za zaključek sezone bodo Belokranjci skušali popraviti vtis proti Lescam in zmagati še dvanajstič letos.

Bled pričakuje dvoboj s Komendo, ki pa zaradi kazni ne bo mogla računati na kar pet igralcev, med njimi tudi Vladana Petrovića, ki si deli vrh lestvice strelcev. V boljšem položaju so gostje iz Komende, ki lahko z zmago potrdijo uvrstitev za vodilno trojko.

Pari 26. kroga 3. SNL center:
ZAGORJE : RUDAR TRBOVLJE (sobota, ob 15:30)
JESENICE : ILIRIJA
IVANČNA GORICA : AŠK BRAVO
JEZERO MEDVODE : SAVA KRANJ
BRINJE-GROSUPLJE : ŽIRI
KOLPA : ŠOBEC LESCE
BLED HIRTER : KOMENDA (vse sobota, ob 17:30)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

INTERVJU: Samo Kokalj – najboljši strelec vseh lig na sončni strani Alp

Smo tik pred poletnimi počitnicami, ko se klubi ponavadi krepijo in pripravljajo za novo s…