Vikend prinaša tekme tretjega kroga, večina tekem, kar šest od sedmih pa bo v severni skupini 3. SNL odigrana že v soboto. Najbolj zanimivo bo verjetno na Koroškem, v Dravogradu in Ravnah, kjer bodo gostovali Celjani oziroma Ptujčani.


Dravograd in Šampion imata po uvodnih dveh krogih na svojem računu maksimalnih šest točk. Dravograjčani so najprej z odliko opravili z gostovanjem v Šentjurju, v drugem krogu pa imeli kljub številnim priložnostim precej težav z ekipo iz Slovenske Bistrice, ko je obračun v izdihljajih srečanja šele v zaključku odločil Pušnik. Prav z Bistričani so se v prvem krogu pomerili Celjani in slavili z dvema zadetkoma Bojana Djuranovića, ki je zadel tudi v drugem krogu, ko so se morali Celjani močno potruditi za zmago v Podvincih. Omenjeni ekipi sta ob Mariboru in Fužinarju še edini, ki imata na svojem računu šest točk in še nista doživeli poraza. Ravenčane po uvodnih dveh zmagah, varovanci trenerja Nika Podvinskega so premagali Malečnik in nato po preobratu slavili še v Šmarju pri Jelšah, tokrat na Koroško prihajajo Ptujčani, ki so sezono odprli s presenetljivim porazom pri sosedih iz že omenjenih Podvincev. Moštvo trenerja Franca Fridla je v drugem krogu z dvema zadetkoma Nika Tisaja premagalo Radlje in bo s povratnikom Nastjo Čehom, ki se je po vesteh iz ptujskega kluba izkazal že ob debiju v dresu tretjeligaša, tudi na Koroškem napadalo tri točke.

Vodilni Mariborčani odhajajo na gostovanje v Šentjur, ki po dveh krogih na svojem računu še nima točk, z gol razliko 0:8 pa zaseda zadnje mesto lestvice. Vijoličasti bodo tokrat resda zaigrali brez Dina Hotića, ki je bil vpoklican v mlado reprezentanco Slovenije, a bi bilo vse drugo, kot visoka zmaga gostov iz štajerske prestolnice, veliko presenečenje. Na ostalih štirih srečanjih bi naj bilo vsaj na papirju precej bolj izenačeno. Malečnik, ki je po dveh tekmah še brez točk, čaka zahtevno gostovanje v Lenartu, ki je v minulem krogu na mariborskem Taboru moral priznati premoč Mariborčanom. V Lenartu je pred dvema tednoma že padel prevaljski Korotan, ki ga tokrat čaka gostovanje v Slovenski Bistrici, ob Malečniku in Šentjurju, eni od treh ekip, ki ima ob svojem imenu po dveh krogih še ničlo. Bistričani so najprej izgubili s Šampionom in nato še z Dravogradom, torej ekipama, ki sta pri vrhu lestvice, nogometaši Korotana pa so se po uvodnem porazu pobrali na domačem igrišču in Šentjur, ki je na Koroško pripotoval zgolj z enajsterico nogometašev, odpravili s 3:0.

Sobotno nogometno dogajanje bosta z večernim obračunom sklenili ekipi Radelj in Podvincev, ki v minulem krogu nista bili uspešni. Podvinci so še v drugi zaporedni domači tekmi morali priznati premoči Šampionu, Radeljčani pa so izgubili na Ptuju. Edina nedeljska tekma bo odigrana v Rogatcu, kjer si bodo v lokalnem obračun nasproti stali nogometaši Mons Claudiusa in Šmarja pri Jelšah. Rogatčani, ki so včeraj odigrali tudi prijateljsko srečanje z velenjskim Rudarjem, so po visokem porazu z Mariborom minuli vikend premagali Malečnik, Šmarje pa so do za zdaj edine točke prišle v prvem krogu, ko so se iz gostovanja v Radljah ob Dravi vrnile z remijem 2:2.

Pari 3. kroga 3. SNL vzhod:
KOROŠKA DRAVOGRAD – ŠAMPION (sobota ob 15:00)
FUŽINAR – DRAVA PTUJ
AJDAS LENART – MALEČNIK
FOSILUM ŠENTJUR – MARIBOR B
AHA EMMI BISTRICA – KOROTAN PREVALJE (vse v soboto ob 17:00)
RADLJE – PODVINCI (sobota ob 19:00)
MONS CLAUDIUS – ŠMARJE PRI JELŠAH (nedelja ob 17:00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 3. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Cirkulane ostajajo strupene za Bistrico, ki bo 2. SNL lovila z lepo prednostjo

S tekmo v Cirkulanah se je končal jesenski del tudi v vzhodni polovici 3. SNL. Vodilni Bis…