Podobno kot v vzhodni tretjeligaški skupini, je tudi vodstvo tekmovanja v 3. SNL sever, ki jo vodi MNZ Maribor, minuli vikend zaradi obilnega deževja odpovedalo vse tekme četrtega kroga, kar je pri nekaterih klubih, ki so imeli na voljo dobro pripravljena igrišča, izvalo kar nekaj ogorčenja.


Najglasnejši so bili s protesti pri prevaljskem Korotanu, kjer pa v minulih dneh kljub temu niso bili prikrajšani za nogomet. Prevaljčani so odpadle ligaške obveznosti izkoristili za pripravljalni obračun s Peco, v torek pa je na stadionu Ugaslih peči v okviru Pokala Slovenije gostovala ljubljanska Olimpije, ki je pred dobro napolnjeno tribuno slavila s 4:0. Korošci so dokazali, da imajo radi nogomet, priložnost, da to potrdijo še drugič ta teden, pa bodo imeli že v soboto. V okviru petega kroga bo namreč na sporedu tudi prvi koroški obračun, saj bodo Prevaljčani gostovali v Dravogradu. Obe ekipi se nahajata tik pod vrhom razpredelnice, Prevaljčani so zbrali šest točk, medtem ko Dravograjčani v treh tekmah še niso oddali niti točke. Kot zanimivost dodajmo, da sta se kluba sedemkrat pomerila tudi v Prvi ligi, niti enkrat pa se tekma ni končala z neodločenim izidom, s štirimi zmagami so uspešnejši Dravograjčani.

Tokratna nasprotnika na lestvici loči le en klub, a tudi ta prihaja iz Koroške. Ravenski Fužinar v uvodu sezone upravičuje visokoleteče napovedi, saj Ravenčani ob Dravogradu in Mariboru še edina neporažena ekipa lige. Nogometaši trenerja Nika Podvinskega bodo tokrat na domačem igrišču gostili Podvince, ki so po uvodnem presenečenju z Dravo, v zadnjih dveh krogih morali priznati poraz, nazadnje tudi s tremi igralci več niso zmogli premagati Radelj. Slednje tokrat odhajajo v Rogatec, k Mons Claudiusu, ki je po uvodnem porazu z vijoličastimi dvakrat slavil. Rogatčani so najprej slavili v Malečniku, v tretjem krogu pa so v lokalnem obračunu ugnali Šmarje pri Jelšah.

Ptujčani, ob Mariborčanih vsaj na papirju prvi favoriti lige, te vloge vsaj zaenkrat še niso upravičili. Varovanci stratega Franca Fridla so v treh krogih zbrali štiri točke, na današnjem gostovanju v Lenartu bodo skušali bero točk povečati na sedem. V nasprotju od Drave gre Mariborčanom vsaj zaenkrat odlično. Vijoličasti so z neverjetno gol razliko 21:3 na vrhu ligaške razpredelnice, v okviru petega kroga pa vijoličaste čaka morda najtežja naloga doslej, saj se bodo v gosteh pomerili s celjskim Šampionom, ki je na krilih Bojana Djuranovića doslej zbral šest točk, a nazadnje izgubil v Dravogradu. V obračunu dna lestvice se bosta pomerili ekipi Šentjurja, ki je še brez točk, in Šmarja, ki je edino točko osvojilo v uvodnem krogu, na gostovanju v Radljah. Edina nedeljska tekma bo odigrana v Slovenski Bistrici, kjer se bosta ravnotako pomerili ekipi iz spodnjega doma razpredelnice. Bistričani, ki tako kot Šentjurčani še niso osvojili točk, se bodo pomerili z Malečnikom, ki je v tretjem krogu slavil v Lenartu.

Pari petega kroga 3. SNL sever:
FUŽINAR – PODVINCI
MONS CLAUDIUS – RADLJE
AJDAS LENART – DRAVA PTUJ
FOSILUM ŠENTJUR – ŠMARJE PRI JELŠAH
ŠAMPION – MARIBOR B
KOROŠKA DRAVOGRAD – KOROTAN PREVALJE (vse v soboto, ob 16:30)
AHA EMMI BISTRICA – MALEČNIK (nedelja, ob 16:30)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 3. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Cirkulane ostajajo strupene za Bistrico, ki bo 2. SNL lovila z lepo prednostjo

S tekmo v Cirkulanah se je končal jesenski del tudi v vzhodni polovici 3. SNL. Vodilni Bis…