Ljubljanski Bravo je na predzadnji tekmi sezone z visoko zmago potrdil naslov prvaka 3. SNL center, po tem ko si je že teden pred tem s slavjem proti Zagorju priigral drugoligaško vozovnico.


Eden od junakov dvoboja z Leščani je bil osemkratni strelec Milan Tučić. Mladi Ljubljančan je postavil rekord v številu doseženih zadetkov na eni tekmi katere od državnih lig. “Zmagali smo na zadnji domači tekmi, pred našimi navijači. Pred tekmo smo vedeli, da nam zmaga prinaša prvo mesto. Srečanje smo odigrali zelo dobro, morda je bilo malce zmede zaradi novega sistema igranja,” je uvodoma priznal Tučić, ki je s skupno 30 goli skočil na vrh ligaške lestvice strelce: “Vsak napadalec je vesel svojega zadetka, še posebej, če jih daš osem. To je plod celotne ekipe, odigrali smo kot smo in zasluženo zmagali. Doseči 30 zadetkov v eni sezoni je za krilnega napadalca velik dosežek. Kot sem že dejal, je ekipa trdo delala skozi celotno leto, tudi jaz sam. Moštvo je odigralo, kot je treba, sam pa sem imel srečo, da je vsaka žoga pristala v golu. Mislim, da smo zaslužni vsi,” je bil po tekmi s svojim dosežkom zadovoljen 21-letni nogometaš.

Ker so si Ljubljančani že v prejšnjem krogu zagotovili napredovanje, so se v obračun z Gorenjci podali brez dodatnega bremena in trener Dejan Grabić je imel možnost preizkušanja novih postavitev svojih varovancev. “Pričakovali smo takšno tekmo. Poizkusili smo z novim sistemom, z dvema napadalcema in rombom v sredini, z mislijo na naslednjo sezono, da bomo lahko razpolagali s pomožno različico. Lahko rečem, da smo bili zelo zadovoljni z odnosom fantov, saj smo ne glede na rezultat poizkušali vršiti pritisk visoko skozi celotno srečanje. Potrebno jih je pohvaliti. Ko se ozremo skozi celotno sezono, jim moramo dati roko, saj so opravili odlično delo,” pred klubsko kamero priznava nekdanji nogometaš, ki pa je hitro sklenil aktivno kariero.

Grabić je vlogo vodenja Brava prevzel spomladi, pod njegovim vodstvom pa obramba še ni prejela zadetka, v napadu pa so še naprej zelo učinkoviti. Milan Tučić in Jaka Corn sta s 30 oziroma 28 goli vodilna strelca lige. “To so impresivne številke, pohvala obema, v bistvu pa se s temi številkami ne zadovoljujemo. Če bo kdo hotel ustvariti kariero, bo moral doseči 30 zadetkov v drugi ligi in nato še 20 v prvi. Fantje se tega zavedajo. Vzdušje je dobra, ko se zmaguje, je vse lepo. Ne glede na to, v vsem tem času gledamo naprej. Moramo narediti korak naprej v modelu igre, v načinu naše igre, se še bolj približati temu, kar hočemo. Že velikokrat sem povedal, naša osnovna vizija je dvigovati potencial igralcev na najvišji možni nivo in od tega ne bomo odstopali,” se je Grabić obrnil tudi na naslednjo sezono.

Pri Bravu so sicer že večkrat zatrdili, da bodo tudi v drugoligaški konkurenci računali na lasten kader in razvoj le-tega. Obeti so dobri, saj se za prvo lovoriko v zgodovini kluba borijo tudi mladinci, ki se bodo konec maja z Mariborom udarili za pokalni naslov.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljša strelca Dobrovc bosta počivala vse do aprila

Znan je epilog medsebojnega obračunavanja Adriana Bloudka in Nicka Hanika Horvata, ki je z…