V soboto je bil odigran tudi zasavski derbi, ki ga je po preobratu z rezultatom 2:1 dobil domači Rudar. Trboveljčani so pred 1200 gledalci, med katerimi je bil tudi Radenko Mijatović, predsednik NZS, vknjižili pomembno zmago, s katero so storili še en korak bližje k obstanku v 3. SNL center.


S predstavo svojega moštva je bil zadovoljen tudi eden boljših posameznikova domačih, Staš Kazić: “Celotna ekipa se je pripravila kondicijsko, fizično in taktično. Potrebovali smo precej sprememb, nasploh v fazi obrambe. Vsako tekmo je potrebno odigrati tako kot proti Zagorju,” nam je uvodoma priznal 20-letni vezist. Zagorjani so povedli v 22. minuti, nato pa so nadzor nad tekmo prevzeli Trboveljčani: “Prvih 20 minut je pripadalo Zagorjanom, po prejetem zadetku pa smo se prebudili, predvsem v skok igri. Po tem ko smo izenačili, se mi zdi, da je drugi polčas v celoti pripadel nam. Zasluženo smo povedli, saj smo imeli več priložnosti kot gostje. Zagorjani so poizkušali s skok igro, mi pa smo uspeli vse pobrati. Mislim, da smo zasluženo zmagali,” je bil po zmagi zadovoljen član Rudarja.

Foto: Igor Zibelnik

Gostujoči igralec in predsednik kluba Nejc Vozelj se zaveda, da so po zadetku popustili. “Po boljšem začetku, ko bi morali povesti z 2:0 ali celo 3:0, smo si sami dali gol, saj smo se poigravali pred svojim kazenskim prostorom in izgubili žogo ter tako praktično nenevarnim Trboveljčanom podarili gol in jih vrnili v igro. Drugi polčas pa smo odigrali izredno slabo, brez kakršnekoli želje in Rudarju ponudili tri lepe priložnosti za zadetek,” nam je po porazu priznal izkušeni Vozelj.

V sodnikovem dodatku se je zgodila sporna situacija, ob kateri je delivec pravice Žganec razveljavil zadetek gostov. “Na koncu povsem neupravičeno razveljavljen zadetek, po tem ko je glavni sodnik že pokazal na sredino in gol želel priznati, je na zahtevo stranskega sodnika gol razveljavil. Seveda je to izzvalo bučne proteste naših igralcev in zaradi napake sodnika bomo sedaj morali plačati denarno kazen. Izgubili smo tekmo, sodniki pa bodo zopet ostali nekaznovani. Ampak kot pravijo, sodnik ima vedno prav,” je bil po tekmi s sodniškimi odločitvami nezadovoljen Vozelj, eden od stebrov obrambe Zagorja.

To je bila pomembna zmaga za Rudar, ki v boju za obstanek potrebuje točke. Kazić se strinja, da bo zmaga v lokalnem derbiju dala dodatnega zagona: “Te tri točke nam pomenijo zelo veliko, saj imamo zdaj precej težek razpored. Vsako tekmo bo potrebno odigrati na tak način, da bomo dobili še kaj točk in tako ostali v ligi.”

Foto: Igor Zibelnik

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljša strelca Dobrovc bosta počivala vse do aprila

Znan je epilog medsebojnega obračunavanja Adriana Bloudka in Nicka Hanika Horvata, ki je z…