Odbor Nogometne zveze Slovenije za nujne zadeve je na korespondenčni seji, ki je potekala 7. julija, sprejel spremembe Pravilnika o drugi članski ekipi nogometnega kluba 1. SNL.


Sprejete spremembe in dopolnitve omogočajo lažji prehod igralcev iz zaključenega mladinskega staža do vključitve v drugo člansko ekipo prvoligaškega kluba, a ne posegajo v določbe glede integritete tekmovanja, temveč zgolj v število igralcev, ki lahko nastopajo za drugo ekipo kluba 1. SNL v tekmovanju na tretjeligaškem nivoju. Na ta način je na članskem tretjeligaškem nivoju omogočeno nastopanje čim večjemu številu igralcev.

Klub z drugo člansko ekipo, v tem trenutku zgolj Maribor in Radomlje, mora osem dni pred pričetkom tekmovanja druge članske vodstvu tekmovanja posredovati seznam igralcev, ki bodo v tekmovalnem letu nastopali za drugo člansko ekipo. Ta seznam lahko vsebuje 25 igralcev, kar je ena od sprememb, saj je bilo pred spremembo pravil število prijavljenih igralcev omejeno na 22. Še pomembnejša je sprememba sedmega člena, saj bo igralec, ki je za prvo ekipo zbral 900 minut (prej 450 minut), od tekme, ko je zbral navedeno minutažo, izgubil pravico nastopa za drugo člansko ekipo v tem tekmovalnem letu.

Vse spremembe oziroma dopolnitve pravil si lahko preberete tukaj, celoten pravilnik, sicer še z nevpisanimi spremembami pa je na voljo tukaj.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 3. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

FOTO: Ptujska najstnika potopila Dravinjo

Na umetni zelenici stadiona v Slovenskih Konjicah je Dravinja prvič po petih krogih igrišč…