V petek bosta 10. krog 3. SNL center s sosedskim dvobojem odprla domači Šenčur in Sava. Nasprotnika v srečanje vstopata povsem poravnana tudi na prvenstveni lestvici, oboji so osvojili po 12 točk. Šenčurjani so nevarnejši na domačem igrišču, kjer v letošnji sezoni še niso izgubili, najvišjo zmago z 9:1 so dosegli v četrtem krogu, ko so premagali Bohinj. Gostje iz Kranja prihajajo na sosedski dvoboj z negativno popotnico, saj so na zadnjih dveh srečanjih doživeli minimalna poraza. V lanski sezoni je Šenčur na svojem igrišču slavil z visokih 4:0.


Vodilni Bled, ki je že v lanski sezoni naskakoval napredovanje v višji rang, pričakuje Ivančno Gorico. Dolenjci kažejo precej spremenljivo formo, kljub temu pa zasedajo četrto mesto. Že v lanski sezoni so imeli Blejci nemalo težav z Ivančno, v gosteh so izgubili z visokih 4:0, doma pa remizirali z rezultatom 1:1. Gorenjci so kot vodilno moštvo dosegli tudi največ zadetkov, od 28-ih je devetkrat bil uspešen najboljši strelec lige Ladislav Stanko.  

Zanimivo srečanje nasprotnikov z vrha lestvice bo odigrano v Grosupljem, kjer bo gostovalo drugouvščeno in še neporaženo Zagorje. Dolenjci bodo gotovo trd nasprotnik Zasavcev, saj so na domačih tleh izgubili zgolj v dvoboju z Ivančno Gorico. Zagorje tudi letos stavi na trdno obrambo, ki je prejela zgolj pet zadetkov.  

Komenda je po najvišji zmagi v sezoni, z 1:11 so premagali Lesce, nanizala tri zaporedne poraze, v 10. krogu pa se bodo pomerili s predzadnjim Bohinjem. Domači Bohinj je po uvodnih šestih porazih le ujel ritem in v zadnjih treh krogih vpisal dve zmagi, najprej so premagali Lesce, nato pa še morda nekoliko presenetljivo Ivančno Gorico.

V Kočevju se bosta v lov na nove točke pognala isto imenovani domačin in gostje z Jesenic, ki so trenutno tri mesta višje na lestvici in so osvojili ravno toliko točk več. Jeseničani so na dosedanjih gostovanjih osvojili zgolj štiri točke, Kočevci pa so vseh deset točk osvojili na svojem igrišču.  

Medtem ko Bled zaseda vrh 3. SNL center, njihovi sosedje iz Lesc z zgolj osvojeno točko, so zasidrani na samem dnu. Leščani se bodo v Podzemlju pomerili s Kolpo, v preteklih sezonah so Belokranjci stežka oddali točke na domačem igrišču, letos pa so premagali zgolj Kočevje. Lesce so edino točko osvojile v prvem krogu, ko so remizirali s Savo, nato pa nanizali osem zaporednih porazov.

Še drugo zaporedno domačo tekmo bo odigral Rudar iz Trbovelj, zoperstavili pa se jim bodo gostje iz Ljubljane. Arne Tabor so doživele zgolj en poraz, z 0:1 jih je premagal vodilni Bled. Trboveljčane čaka novo težko srečanje z nasprotnikom z vrha, na zadnjih dveh tekmah so ostali praznih rok. Ljubljančani za vodilnim položajem zaostajajo zgolj štiri točke, edini poraz pa doživeli v sedmem krogu.    

 

Tekme 10. kroga 3. SNL – center:

Tinex Šenčur : Sava Kranj (petek, 19:00)

Brinje Grosuplje : Zagorje

Bohinj : Komenda

Kočevje : SIJ Acroni Jesenice

Bled Hirter : Ivančna Gorica

Kolpa : Šobec Lesce

Rudar Trbovlje : Arne Tabor 69 (vse sobota, 15:00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

FOTO: Tolminci do prve zmage na novi tribuni

Nogometaši Tolmina so po dveh remijih vendarle vknjižili prvo spomladansko zmago. Tolminci…