Drugi ligaški krog bo odigran tudi v 3. SNL sever. Že uvodno dejanje nove sezone je prineslo prvo veliko presenečenje, saj je favorizirana Drava v sosednjih Podvincih morala priznati premoč domačemu klubu, ki se je med tretjeligaše prebil, potem ko se prvouvrščena kluba ptujske Superlige nista odločila za napredovanje.


Ptujčani bodo tokrat zaigrali na domačem igrišču, ki že danes gosti prvoligaški obračun Zavrča in Radomelj. Moštvo trenerja Franca Fridla, ki se mu je ta teden priključil tudi nekdanji reprezentant Nastja Čeh, se bo pomerilo z Radljami, ki so v prvem krogu remizirale s Šmarjem. Tudi Radeljčani, ki so se med tretjeligaše prebili iz Štajerske lige, v novi sezoni ciljajo visoko, zato bo obračun zagotovo zanimiv, kljub uvodnemu spodrsljaju pa status favorita še vedno pripada moštvu iz najstarejšega slovenskega mesta.

Mariborčani, ki so v prvem krogu izkoristili boljšo fizično pripravljenost in v drugem polčasu napolnili mrežo rogaškega Mons Claudiusu, bodo na Taboru gostili Lenart, ki je v minulem krogu ponovil dosežek iz finala MNZ pokala, saj so morali Prevaljčani še drugič v nekaj tednih priznati premoč. Korotan tako tokrat na domačem igrišču Ugaslih peči gosti Šentjur, ki je z uvodnega gostovanja na Koroškem vrnil z visokim porazom, saj je Dravograd v mrežo gostov pospravil kar pet žog. Obeta se torej spopad klubov, ki sta v uvodnem krogu doživela poraz, v rahli prednosti pa bi morali biti vseeno domačini, že zaradi umetne travnate podlage.

Sezono sta z ničlo odprla tudi že omenjeni Mons Claudius in Malečnik, ki je gostoval v Ravnah, pri Fužinarju. Kluboma iz Rogatca in Malečnika naj bi v glavnem pripadala borba za obstanek v ligi, morebitna zmaga pa bi za eno ali drugo ekipo pomenila dodatno vzpodbudo za nadaljevanje sezone. Ravenčani so silovito odprli sezono in prvo srečanje dobili s kar 5:0 ter upravičili visoko pričakovanja pred začetkom sezone, ko so samozavestno napovedali boj za najvišja mesta. Fužinar bo tokrat gostoval v Šmarju pri Jelšah, ki je v prvem krogu remiziral z Radljami, zato bodo morali Korošci obračun vzeti skrajno resno, saj se domače moštvo zagotovo ne bo kar tako predalo. Še četrti koroški predstavnik, Dravograd, bo doma gostil moštvo iz Slovenske Bistrice, varovanci domačega stratega Sulejmanovića pa bodo skušali k uvodni zmagi dodati nov komplet treh točk.

Zadnja tekma bo odigrana v nedeljo, ko bodo Podvinci, presenečenje uvodnega kroga, na domačem igrišču gostili celjski Šampion. Domače moštvo je, kljub številnim kadrovskim spremembam, izkoristilo podcenjevanje Ptujčanov, le-to pa se lahko hitro maščuje tudi celjski ekipi, ki je z dvema zadetkoma Djuranovića v prvem krogu ugnalo Bistričane.

Pari 2. kroga 3. SNL sever:
KOROŠKA DRAVOGRAD – AHA EMMI BISTRICA
MARIBOR B – AJDAS LENART
MALEČNIK – MONS CLAUDIUS
ŠMARTJE PRI JELŠAH – FUŽINAR
DRAVA PTUJ – RADLJE (vse v soboto ob 17:00)
KOROTAN PREVALJE – FOSILUM ŠENTJUR (sobota ob 18:00)
PODVINCI – ŠAMPION (nedelja ob 17:00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 3. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Nekdanji slovenski prvoligaš ostal brez igralcev

Koronsko leto 2021 se bliža koncu, s tem pa tudi čas prestopnega roka, ki stopi v veljavo …