Minuli vikend je bil v znamenju prekmurskega derbija Nafte in Mure, današnja sobota pa bo ponudila kar tri lokalne spopade. Mura bo imela v domači Fazaneriji, da se odkupi svojim navijačem, saj v goste prihaja še en rival – aktualni prvak Beltinci. V 2. SNL se bosta za primat v Kranju udarila Triglav in Zarica, čas pa se bo danes ustavil tudi v Zasavju, kjer bo na sporedu eden najbolj vročih derbijev pri nas.


V sklopu 19. kroga 3. SNL center se bosta na trboveljski zelenici udarila domači Rudar in sosednje Zagorje. Rudar, ki se še vedno bori za tretjeligaški obstanek, lahko računa na nadaljevanje pozitivne serije, medtem ko gostje stavijo na sproščenost. Zagorjani so v pomladanski del krenili z zmago, ki pa sta ji sledila dva poraza in neodločen izid z Ilirijo: “Pravzaprav smo v pomladanski del sezone krenili kar v redu, v Jevnici smo zmagali z rezultatom 0:4, potem pa se nam je zgodila tista tekma s Savo na zelo slabem igrišču, ko smo izgubili z 0:1. Zatem so prišle na vrsto tri zahtevne tekme, najprej Ivančna Gorica, potem Ilirija, zdaj pa še derbi. V tekmi z Ivančno Gorico smo imeli slabih deset minut in prejeli smo tri gole. Z Ilirijo pa smo odigrali na nivoju in, čeprav smo zadetek dosegli na koncu, smo si v drugem polčasu ustvarili več priložnosti. Ne bi rekel, da smo v nadaljevanju padli v formi, mogoče je to zgolj posledica neizkušenosti ali pa trenutka nezbranosti,” vidi drugi del prvenstva obrambni igralec Zagorja Nejc Vozelj.

Rudar je pomlad odprl nekoliko slabše in sledila je zamenjava na trenerski klopi, Antonia Buovskega je nasledil Miloš Hudarin. “Ja, to je bila za igralce nekakšna šok terapija, ki smo jo potrebovali. Pričakovali smo neko spremembo, igralci smo se prilagodili in potem so rezultati prišli iz naše igre,” je po dveh tekmah brez poraza zadovoljen tudi trboveljski kapetan Rok Drnovšek. Vsak derbi na tribune zvabi precejšnje število gledalcev, s takšnim obiskom bi lahko bil zadovoljen tudi kateri izmed višjeligašev. Tudi Vozelj se strinja, da na takšnih tekmah ni potrebno posebej skrbeti za motivacijo: “Pred derbijem motivacija ni sporna, da kateri od igralcev ne bi bil motiviran. Je pa tako, da se pri derbijih nikoli ne ve, lahko si prvi ali zadnji na lestvici, pa to ne igra nobene vloge. Rudar se bori za obstanek v ligi, mi pa nimamo ničesar za izgubiti. Realno težko računamo, da bi se prebili med prva dva, verjetno pa ne bomo slabši kot šesti, razen, če bi do konca sezone šlo vse narobe. Derbi je posebna tekma. Spoštujemo Rudar, vemo, kaj nas čaka, poznamo se, tako da ni nobenih skrivnosti med nami. Šli bomo na zmago kot vsako tekmo in upam, da se nam bo tako tudi izteklo.”

Podobnega mnenja je tudi domači kapetan. “Ne, ne, motivacija seveda ni sporna,” zatrjuje Drnovšek. Takšni dvoboji so vselej polni naboj, zaradi česar lahko pride tudi do nepričakovanih dogodkov in poškodb. “Tekme z Rudarjem so vselej težke, nasprotnik se morda še nekoliko bolj motivira za to tekmo kot mi. Vemo, da nam je lani derbi odnesel najboljšega strelca Ivico Perića, ki še zdaj ne more igrati povsem normalno. V prvem derbiju smo plačali kar močan davek. Upam, da ne bo prišlo do novih poškodb in da bomo tekmo speljali normalno, brez kakšnih kazni,” strasti pred srečanjem pomirja igralec in predsednik Zagorja.

Pri gostiteljih, ki so še naprej v nevarnosti za izpad iz lige, dodatnega pritiska pred derbijem na čutijo. “Po mojem mnenju to za nas ne bo predstavljalo dodatnega pritiska, saj gremo s tekme v tekmo. Vemo, da smo zmožni zmagati vsako tekmo. Smo domačini, tako da mislim, da je to za nas velik plus,” poudarja Drnovšek in dodaja, da pričakujejo vse tri točke: “Mislim, da bomo prikazali dobro in napadalno igro. Skušali bomo držati žogo in nasprotnika prisiliti, da se odpre in izkoristiti njihove napake, da bomo zadeli in gladko zmagali tekmo.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljša strelca Dobrovc bosta počivala vse do aprila

Znan je epilog medsebojnega obračunavanja Adriana Bloudka in Nicka Hanika Horvata, ki je z…