Včeraj smo že pisali o množičnih odpovedih tekem, saj deževje ne pojenja, obilne padavine pa posledice puščajo tudi na nogometnih zelenicah. Odpovedani sta bili tekmi 2. SNL v Dobu in Veržeju, ravno tako pa je bil v celoti odpovedan četrti krog 3. SNL vzhod in sever. Klubi v severni skupini se sicer niso v celoti strinjali z odpovedjo vseh sedmih tekem, najbolj goreče so proti odločitvi zveze nastopili pri Korotanu.


“Glede na to, da je odpoved tekem povsem samovoljna in na podlagi povsem neobjektivnih razlogov, se sprašujemo kdo bo povrnil stroške, ki jih imamo z organizacijo oziroma pripravo na tekmo? Bo kdo pokril stroške, ki bodo nastali ob pripravah na tekmo, ko se bo odigrala? Je res tako težko poizvedeti po klubih, kje se lahko tekma organizira in kje ne? Verjetno se bo vsa stvar zopet pometla pod preprogo, karavana bo krenila dalje, mi pa naj mirno ‘požremo’ stroške, ki so nam nastali!” je za spletno stran časnika Večer dejal Jure Zalar, predstavnik prevaljskega Korotana, ki domače tekme igra na igrišču z umetno travnato površino, kjer seveda padavine nimajo takšnega vpliva kot na igriščih z naravno zelenico.

Za razliko od MNZ Murska Sobota, ki je pristojno za tekmovanje v 3. SNL vzhod, iz MNZ Maribor še niso sporočili, kdaj bodo odpadle tekme četrtega kroga odigrane. Klubi v vzhodni skupini jih bodo odigrali po zadnjem krogu jesenskega dela sezone, konec novembra.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 3. liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Nekdanji slovenski prvoligaš ostal brez igralcev

Koronsko leto 2021 se bliža koncu, s tem pa tudi čas prestopnega roka, ki stopi v veljavo …