Z nocojšnjo tekmo Šenčurja in Bleda se tudi uradno pričenja pomladanski del 3. SNL center, v katerega z najboljšim izhodiščem vstopa Ilirija. Zeleno-beli, ki se bodo tokrat pomerili z Velesovim, imajo pred Bledom tri točke prednosti, tretji Bravo zaostaja še točko več, daleč zadaj pa nista niti Ivančna Gorica in Zagorje.


V gorenjski dvoboj s prednostjo vstopa Bled, ki je v prvem delu sezone zbral osem točk več, na prvi uradni letošnji tekmi pa so Blejci že okusili slast zmage, saj so v zaostali tekmi 14. kroga z 0:4 premagali Lesce. Bled bo moral v srečanje vstopiti precej bolj pazljivo, saj je Šenčur v prvem medsebojnem dvoboju, ki je bil odigran na Bledu, slavil z 2:4. Vodilna Ilirija bo v prvem krogu gostila Velesovo in skušala zadržati prednost treh točk pred najbližjimi zasledovalci. Ljubljančani so v jesenskem delu zabeležili zgolj en poraz, medtem ko je klub iz Gorenjske moral šestkrat priznati premoč nasprotniku. Ilirija lovi zastavljeni cilj, to je uvrstitev v 2. SNL., in Ljubljančani želijo osvojiti vse tri točke, Velesovo pa bo v boju za obstanek iskalo pot do pomembnih točk.

Jevnica bo po dveh gostovanjih ob zaključku jesenskega dela, na svojem igrišču pričakala Zagorjane. Zasavci se po prvem delu prvenstva nahajajo na petem mestu in so s 26 točkami še v igri za naslov prvaka 3. SNL center. Zagorje je ob poškodbi njihovega najboljšega strelca Ivice Perića zašlo v manjšo strelsko krizo, a so Zasavci uspeli zadržati položaj v zgornjem delu prvenstvene lestvice. Jevnica se s sedmimi točkami bori za obstanek med tretjeligaško druščino. Derbi kroga bo odigran na Dolenjskem, v Ivančni Gorici se bodo gostitelji v lokalnem obračunu pomerili z Grosupljem. Prvo srečanje se je končalo brez zmagovalca, z rezultatom 1:1. Ivančna Gorica, ki je pozimi okrepila svojo zasedbo in na klop posadila Braneta Pavlina, za Ilirijo zaostaja šest točk, Grosupeljčani pa z osvojenimi 16 točkami zasedajo osmo mesto.

Kranjska Sava bo gostila sedmouvrščeno Komendo, ki je doslej osvojila dve točki več. Moštvi sta v tem trenutku v ‘varni coni’, vendar je do konca sezone potrebno odigrati še 12 tekem. Komenda je na začetku prvenstva šestkrat odigrala neodločeno, ob koncu pa je ujela zmagovalni ritem in zmagala trikrat zapored. Kranjčani so odlično vstopili v prvenstvo, vendar je v nadaljevanju prišlo do notranjih trenj in nekateri igralci so morali zapustiti klub. Kljub vsemu je Sava s 16 točkami izenačena na osmem mestu z Grosupeljčani.

V nedeljo bosta ob 16. uri odigrani srečanji v Trbovljah, kjer gostujejo Lesce, in v Podzemlju, kamor se odpravlja ljubljanski Bravo. V Zasavju se bosta srečala nasprotnika s spodnjega dela lestvice, Rudar je z dvema zmagama na kontu osvojil deset točk, Gorenjci pa so slavili zgolj enkrat in so s šestimi točkami na zadnjem mestu. V jesenskem delu se je tekma končala z nehvaležnih 0:0, glede na rezultate Rudarja ob koncu jesenskega dela, ko so vpisali obe zmagi, se morda lahko domačini nadejajo novih točk. Kolpa bo pod vodstvom novega trenerja v prvem krogu skušala prekrižati načrte Ljubljančanom, ki s tekmo manj za vodilno Ilirijo zaostajajo štiri točke. Belokranjci so jesen zaključili s štirimi zaporednimi porazi, niz pa bodo želeli prekiniti na svojem igrišču, kjer so bili v pretekli sezoni težko premagljivi. Bravo bo zaostalo tekmo s Šenčurjem odigral v sredo, 22. marca.     

Tekme 15. kroga 3. SNL center:
TINEX ŠENČUR : BLED HIRTER (v petek, ob 19:00)
ILIRIJA : VELESOVO
IVANČNA GORICA : BRINJE GROSUPLJE
SAVA KRANJ : KOMENDA
JEVNICA : ZAGORJE (vse v soboto, ob 16:00)
RUDAR TRBOVLJE : ŠOBEC LESCE
KOLPA : AŠK BRAVO (obe v nedeljo, 16:00)

Zaostala tekma 14. kroga 3. SNL center:
AŠK BRAVO : TINEX ŠENČUR (22. marec, ob 15:00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljša strelca Dobrovc bosta počivala vse do aprila

Znan je epilog medsebojnega obračunavanja Adriana Bloudka in Nicka Hanika Horvata, ki je z…