Tudi v 3. SNL center nas danes popoldne čaka eden zanimivejših dvobojev sezone, vodilna Ilirija na domačem igrišču gosti Ivančno Gorico, ki za Ljubljančani zaostaja le za točko. Tekma je v rezultatskem smislu pomembna za obe ekipi, čeprav še ne odločilna v boju za prvaka.


Jesenski dvoboj se je končal brez zmagovalca in tudi zadetkov, pred tokratnim obračunom pa lahko omenimo, da imamo na eni strani najučinkovitejši napad, saj je Ilirija dosegla že 46 zadetkov, Ivančna Gorica pa je v dosedanjem delu prvenstva prejela vsega tri zadetke. Pred tekmo smo se pogovarjali s kapetanoma ekip. Pri Ljubljančanih kapetanski trak nosi Jure Loboda in pri Ivančni Gorici pa Matic Lukman Čoko.

Ilirija je bolje začela v pomladanskem delu in nanizala štiri zmage, medtem ko je Ivančna Gorica uspela iztržiti le sedem točk od možnih dvanajstih. Domači kapetan je zadovoljen z nadaljevanjem prvenstva. ”Drugi del sezone smo začeli odlično. Treniramo, v ekipi vlada dobro vzdušje, tako da v tem trenutku vse poteka po načrtih. V klub je prišlo nekaj okrepitev, kar je ekipo poživilo,” poudarja Loboda. Glede nekoliko slabšega vstopa v nadaljevanje sezone pa Lukman Čoko odgovarja: ”Mislim, da je šlo za splet okoliščin. Dva poraza smo doživeli predvsem zaradi naše neučinkovitosti v zaključkih napadov, ne pa trije dobljeni zadetki. Ekipa še vedno suvereno izstopa z najmanj prejetimi goli v ligi. Obramba pa še vedno deluje na visokem nivoju.”

V ljubljanskem taboru pričakujejo dobro tekmo, pri Ivančni Gorici pa posebnih pričakovanj ni. ”Pričakujem dobro tekmo, kot se za derbi spodobi.  Skušali bomo narediti vse, da ostanemo na vrhu lestvice in če bo pristop pravi, se ne bojim, da temu ne bi bilo tako,” pravi Loboda, podobna pričakovanja pa imajo tudi gostje: ”Glede derbija moja pričakovanja niso nič kaj drugačna, le motivacija bo na višjem nivoju in tudi nekaj več gledalcev. Kot vsako tekmo, bomo tudi danes želeli osvojiti vse tri točke,” je za SNPortal povedal 32-letni vezist Ivančne Gorice.  Posebnih priprav na derbi ekipi nista imeli, vsekakor se nam obeta zanimiv boj za tri točke.

”Posebnega recepta ni, odigrati bo potrebno zbrano, zbrano v obrambi in izkoristi priložnosti, ki se nam bodo ponudile. Cilj je definitivno zadržati vodilno mesto v ligi in napredovati v 2. SNL,” še dodajo v taboru gostiteljev, medtem ko so gostje ubadajo z nekaj poškodbami: ”Poškodba Snoja je bila za nas rahel šok, saj je bil eden ključnih igralcev. Njegovo odsotnost bomo nadomestili tako, da bo moral vsak izmed igralcev prevzeti malce večjo odgovornost v igri, predvsem igralci na sredini terena. V napadu smo bili dokaj neučinkoviti, k čemur so botrovale tudi sodniške odločitve, vendar o tem ne bi izgubljal besed. Upam, da bodo naši napadalci na derbiju strelsko razpoloženi. Naš cilj ostaja prvo mesto na lestvici.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

INTERVJU: Samo Kokalj – najboljši strelec vseh lig na sončni strani Alp

Smo tik pred poletnimi počitnicami, ko se klubi ponavadi krepijo in pripravljajo za novo s…