Po Mariboru B so si drugoligaško vozovnico priigrali tudi nogometaši ljubljanskega Brava. Klub, ki je nastal šele pred malce več kot desetletjem, člansko ekipo pa je ustanovil pred pričetkom sezone 2013/14, hitro žanje sadove uspešna dela v mlajših kategorijah in z velikimi koraki stopa med slovenske drugoligaše.


Bravo si je z včerajšnjo zmago nad Zagorjem priigral eno od dveh prvih mest na lestvici in s tem tudi napredovanje v 2. SNL. “Že v sami pripravi na tekmo smo se zavedali, da se napetost stopnjuje. Tudi v garderobi sem videl, da so fantje malce preveč nervozni, da so si za nianso preveč želeli zmage, kar pa je povsem normalno. Po drugi strani so se dogajale čudne stvari, določene situacije, ki jih ponavadi zaključujemo z lahkoto, so se nam zapletale in v realizaciji nam ni steklo. Kar se tiče celotne sezone ali pa dolgoročnega projekta, je to za naš klub velika stvar. Organsko smo prišli do druge lige, s podobno filozofijo pa bomo nadaljevali. Prednost bomo ponujali mladim igralcem in poizkušali potencial mladih igralcev predvsem iz naše šole dvigovati in jih morda razvojno še bolje usmeriti,” se je po zmagi, ki je prinesla zgodovinski uspeh, tudi v prihodnost ozrl Dejan Grabić.

Foto: Rok Zore

“Opravili bomo analizo tekme in skušali tudi naslednji dve tekmi odigrati na najvišjem nivoju. Cilj ostaja enak, kot je bil pred sezono, zdaj nam bo morda malce lažje, saj bomo podobne situacije verjetno hitreje pretvarjali v zadetke. V zadnji dve tekmi gremo brez zavor in obe hočemo tudi zmagati,” napoveduje nekdanji vezist Olimpije, Domžal, Interblocka in avstrijskega Bregenza. Grabić je v krstni članski trenerski izkušnji uspešno nasledil Boštjana Krefta, ki se je nekoliko presenetljivo s klopi poslovil po mestnem derbiju z Ilirijo. Je bilo moštvo težko pripraviti na preizkušnjo, ki je potrdila napredovanje med drugoligaše? “Ni bilo težko, saj so dovolj izkušeni. Čeprav gre za mlado ekipo, imajo dovolj izkušenj, predvsem pa kakovosti za ta nivo. Nič ne bi bilo narobe, če bi danes odigrali neodločeno ali pa izgubili, ne bi bilo konec sveta. Sem pa vesel, da se je fantom odvalil kamen in da se lahko sedaj poveselijo,” je priznal 36-letni Novomeščan, ki se lahko pohvali, da ekipa pod njegovim vodstvom v petih tekmah še ni prejela zadetka.

Zasluge za to gredo tudi vratarju Janu Vošnjaku, ki pa v dvoboju z Zagorjem ni imel pretiranega dela. Zasavci so bili brez pravih možnosti, zmaga Brava pa bi lahko bila še višja od končnega rezultata, pod do katerega je že v prvem polčasu tlakoval Niko Adamič, v nadaljevanju pa sta zmago za izpolnitev postavljenega cilja potrdila Milan Tučić in David Frelih. “Mislim, da je bila celotna sezona podrejena temu cilju. Fantje in trenerji, v bistvu vsi v klubu smo vedeli, za kaj se dela. Danes smo to tudi potrdili. Nismo igrali perfektno, ampak prisotna je bila želja, vedeli smo, kam gremo, kaj hočemo dobiti iz tekme in nalogo smo opravili, kot je treba,” poudarja 20-letni čuvaj mreže. Vošnjak, ki je še lani branil mrežo Ivančne Gorice, je o pritisku pred tekmo dejal: “Na socialnih omrežjih smo zasledili ‘pomp’ okoli tekme, da nas lahko pripelje v drugo ligo, vendar je to na nas naredilo zgolj pozitiven pritisk.”

S petimi točkami prednosti lahko Bravo v zadnji dve tekmi krene neobremenjen, a Ljubljančani ne skrivajo, da se želijo razveseliti tudi naslova prvaka 3. SNL center: “Kot vem, nam tekma z Lescami lahko prinese naslov prvaka in mislim, da bomo maksimalno angažirani. Želimo osvojiti vse tri točke, ne samo na naslednji tekmi, ampak tudi na zadnji proti Bledu, da bo izkupiček popoln in igra na nivoju, kot je bila do sedaj, k čemur tudi stremimo.”

Foto: Rok Zore

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljša strelca Dobrovc bosta počivala vse do aprila

Znan je epilog medsebojnega obračunavanja Adriana Bloudka in Nicka Hanika Horvata, ki je z…