Prvak jesenskega dela sezone 3. SNL center, Ivančna Gorica, je dosegla zastavljen cilj. Prvo mesto so si priigrali z neverjetno gol razliko 27:1 in skoraj 1200 minutami brez prejetega zadetka. Prvi prvenstveni poraz po več kot enem letu se je zgodil v zadnjem jesenskem krogu, pred odhodom na zimski odmor. Na prestavljeni tekmi trinajstega kroga jih je z 1:0 premagal Bravo. Vsekakor so z odličnim začetkom prvega dela prvenstva, z desetimi  zmagami, dvema remijema in enim porazom, igralci naredili izjemen vtis tudi v pokalnem tekmovanju pod okriljem NZS, kjer jih je v osmini finala izločila Olimpija.


Na sezono so se dobro pripravili, sistematsko dopolnili ekipo, opravili skrbno načrtovane priprave, dobro izbirali tekmece za uigravanje ekipe ter dosegli visoko udeležbo na treningih. Predsednik kluba Rafael Koren je pohvalil tudi strokovni štab. “Vsekakor sem z delom trenerja Safeta Hadžića, njegovega pomočnika Matica Čoko Lukmana, tu naj omenim še Andreja Lovriča, ki skrbi za igralski kader, izredno zadovoljen. Ekipa je na visokem nivoju in vem, da ima ekipa še ogromno rezerve,” zadovoljstva ne skriva predsednik jesenskih prvakov, ki je pozitivno ocenil tudi predstave v jesenskem delu sezone. “Hkrati smo se dobro nosili tudi z bremenom vodilnega oziroma z vlogo favorita. Igra naše ekipe v prvem delu prvenstva je bila izredno lepa in disciplinirana. Odigrali smo res nekaj vrhunskih tekem, z odlično obrambo in dobrim tempom, s katerim smo posledično prihajali v priložnosti za dosego zadetkov. Je pa bilo tudi nekaj tekem, ki smo jih odigrali slabše, pa vseeno rutinirano  zmagali,” je dodal Koren in spomnil, da je imel Hadžić v zaključku jesenskega dela sezone nekaj težav s poškodbami nosilcev igre, saj so Pene, Snoj, Adamič, Kovačevič in vratar Vošnjak zaradi poškodb stiskali zobe, kar je morda ključno vplivalo na prejem prvega zadetka in poraz v zadnjem krogu proti ekipi Brava.

Edini poraz sezone so Ivančni Gorici zadali nogometaši Brava. (Foto: Rok Zore)
Ivančna Gorica je jeseni premoč priznala zgolj nogometašem Brava. (Foto: Rok Zore)

Po predsednikovem mnenju, kakor tudi ostalih predstavnikov, tekmovalni sistem ni športno pravičen, saj jih na koncu, v  kolikor bodo dosegli prvo mesto, čakajo še dodatne kvalifikacije za uvrstitev v 2. ligo. Predstavil je tudi mnenje o organiziranosti tekmovanja, predvsem 2. SNL: “Menim, da bi razširitev 2. SNL na šestnajst ekip pripomogla k večji zanimivosti tekmovanja in posledično prinesla več prostora za mlade igralce, ki prihajajo iz mladinskih selekcij. Vsako sezono vsaj sto igralcev konča mladinski staž samo v 1. SML, prostora v višjih ligah za njih je malo in mnogo njih se odloči za konec nogometne kariere, ki so jo gradili in o njej sanjarili celo otroštvo,” poudarja Koren, a ob tem poudarja, da bi zadevo v odločanje in vodenje raje prepustil nogometnim strokovnjakom, ki so za to zadolženi.

S pripravami so v Ivančni Gorici pričeli v januarju. V klubu se zavedajo, da je potrebno opraviti res kvalitetne priprave, da bodo v zaključku sezone ‘pravi’ in dosegli zastavljene cilje. Ivančna Gorica je pred velikim izzivom, odhodov med zimskim premorom niso zabeležili, so pa v klub pripeljali nekaj novih igralcev, ki bodo osvežili ekipo. Pridružili so se jim David Sviben, igralec s prvoligaškimi izkušnjami, Deni Blažević, ki bo na vratarski poziciji konkuriral Janu Vošnjaku, v napadu bo nevaren Tim Obrez, ki je nazadnje nastopal pri mladinski ekip Brava, in v letošnji sezoni član mladinskega moštva Olimpije, Adis Ajkić.

Za konec je predsednik najavil, da se v klubu pripravljajo tudi na izboljšanje infrastrukture, postopek za pridobitev gradbenega dovoljenja za izgradnjo reflektorjev na glavnem stadionu je že v teku. Dogradile se bodo tudi nove garderobe ob pomožnem igrišču in še nekaj drugih manjših investicij. “Skratka prihajajoče leto bo naporno in bo treba močno zavihati rokave,” je naš sogovornik dejal za konec pogovora.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nekdanja drugoligaša s petardama do treh točk, Dravograd do prve točke

Osmi krog vzhodne tretjeligaške lige, je v prvem koncu tedna meseca oktobra je prinesel 25…