Predpraznični šestnajsti krog 3. SNL center bo v celoti odigran v sobotnem popoldnevu, vseh sedem tekem se bo pričelo ob 15. uri. Vodilna Ivančna Gorica gostuje na Gorenjskem, kamor odhaja tudi Bravo, drugouvrščena Ilirija pa se bo na domačem igrišču pomerila z Grosupeljčani.


Vodilna Ivančna Gorica bo gostovala v Lescah. Domačinom bi osvojitev točk v boju za obstanek vsekakor dobro delo, vendar bo naloga za osvojitev le-teh vse prej kot lahka. Prvi dvoboj se je končal z zmago Ivančne Gorice, a so na domači zelenici obrambo Leščanov strli šele v drugem polčasu. Ilirija, ki se bori za sam vrh in upa na nov spodrsljaj vodilnega moštva, bo gostila Grosuplje, ki ima na svojem kontu štiri zmage, vendar nobena od teh ni bila dosežena proti vodilni trojici. Zagorje, ki je v minulem krogu remiziralo z Bravom, v tem krogu gosti Bled, ki za Zasavci zaostaja le za tri točke. Izenačenost obeh ekip dokazuje tudi rezultat s prvega letošnjega dvoboja, ki se je zaključil brez zmagovalca, z izidom 1:1.

Kolpa, ki je v prejšnjem krogu visoko izgubila na domačem igrišču, se odpravlja na Jesenice. S porazom se je Kolpa še nekoliko oddaljila od borbe za sam vrh, saj jim Ivančna Gorica beži že za devet točk. Jeseničani so v gorenjskem derbiju uspeli zadržati vodstvo, kljub temu da so več kot tretjino dvoboja odigrali z igralcem manj na igrišču. Medvode so v nadaljevanje prvenstva krenile z osvojeno točko in se tako odlepile z dna prvenstvene lestvice in na dno znova potisnile Žirovce. Sobotni nasprotnik bo verjetno nekoliko trši oreh, saj jim je Komenda v jesenskem delu natresla pol ducata zadetkov. Za nameček pa je Komenda v dosedanjem delu sezone na domačem igrišču doživela vsega dva poraza. V Žireh se bo domačinom zoperstavil trboveljski Rudar, ki letos kaže zelo spremenljivo formo. V prvem dvoboju gledalci niso videli zmagovalca in Žirovci so se veselili sploh prve točke med tretjeligaško druščino.

Ljubljanski Bravo se je v zimskem prestopnem roku okrepil z učinkovitim napadalcem Mensahom, ki je v prvih dveh srečanjih dosegel že tri zadetke, tokrat pa se bo pomeril s kranjsko Savo. Prvo tekmo so Ljubljančani visoko zmagali s 5:2. V prejšnjem krogu je Bravo oddal točko Zagorjanom in tako zaostanek za vodilnim klubom povečala na šest točk. Kranjčani so nekoliko slabše začeli pomladanski del prvenstva, saj so izgubili v gosteh pri Rudarju, kljub temu pa so zadržali mesto v zgornji polovici prvenstvene razpredelnice.

Pari 16. kroga 3. SNL center:
ŠOBEC LESCE : IVANČNA GORICA
ILIRIJA : BRINJE – GROSUPLJE
ZAGORJE : BLED HIRTER
JESENICE : KOLPA
KOMENDA : JEZERO MEDVODE
ŽIRI : RUDAR TRBOVLJE
SAVA KRANJ : AŠK BRAVO
(vse v soboto, ob 15. uri)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nekdanja drugoligaša s petardama do treh točk, Dravograd do prve točke

Osmi krog vzhodne tretjeligaške lige, je v prvem koncu tedna meseca oktobra je prinesel 25…