Pester šestnajsti krog je prinesel spremembe tako na vrhu kot v spodnjem delu prvenstvene lestvice. Ilirija je prvič letos prevzela vrh lestvice, na dnu pa so se znova znašle Medvode. Sedemnajsti krog ponuja pet sobotnih dvobojev in dva nedeljska. Medtem ko imajo Ilirijani na papirju lahko nalogo, zahtevnejši nasprotnik čaka Ivančno Gorico.


Vodilna Ilirija bo gostovala pri zadnjeuvrščenih Medvodah, ki so v jesenskem delu v Šiški sicer iztržile remi, zato želje po maščevanju Ljubljančanom ne bi smelo manjkati. Ivančna Gorica bo po spodrsljaju nove tri točke iskala na domačem igrišču, nasproti jim bo stala šestouvrščena Komenda, ki že šest krogov ne pozna poraza. Pri Ivančni Gorici so bili po porazu v Lescah nezadovoljni s sojenjem in vodstvom lige, vendar bo potrebno znova ujeti zmagovalni ritem in si na ta način zagotoviti kvalifikacije za uvrstitev v 2. SNL. V boju za obstanek se bosta v Trbovljah udarila domači Rudar in že omenjene Lesce. Zasavci so v prejšnjem krogu oddali točke v Žireh, medtem ko so Lesce z zmago presenetile Ivančno Gorico. Moštvi čaka težak boj za obstanek med tretjeligaško druščino.

Še ena tekma v boju za obstanek se bo odigrala v Grosupljah, kamor prihajajo Jesenice, ki ima dve točki več od tokratnega nasprotnika. Prvo tekmo so dobili Jeseničani, po uspešno izvedeni enajstmetrovki. Kranjska Sava bo v sedemnajstem krogu skušala zaustaviti niz Zagorja, ki je v nizu štirih tekem brez poraza. Gostitelji imajo kljub temu razloge za optimizem, saj so doma doživeli le dva poraza, v prejšnjem krogu so uspeli odščipniti točko še tretjeuvrščenemu Bravu, ki se bori za sam vrh prvenstvene lestvice. Bravo bo imel novo priložnost za ohranitev stika z vodilno dvojico v nedeljo, ko se bodo rumeno-modrim v dopoldanskem času na ŽAK-u zoperstavili Žirovci. Sedemnajsti krog bosta sklenila Kolpa in Bled. V Podzemlju sta se v dosedanjem delu prvenstva vseh treh točk veselila le Ilirija in Ivančna Gorica. V jesenskem dvoboju sta si moštvi razdelili po točko, tekma se je končala brez zadetkov. Kolpa je nekoliko slabše odprla pomladanski del, saj je doživela poraz in odigrala neodločeno na Jesenicah.

Za zaključek objavljamo še izjavo g. Darka Marolta, predsednika NK Lesce, ki se je z zapisom na klubski Facebook strani odzval tudi na besede Rafaela Korena, predsednika Ivančne Gorice, ki ste si jih lahko prebrali v članku po tekmah šestnajstega kroga. ”Vodstvo in trener članske ekipe NK Ivančna Gorica za njihov poraz v Lescah z 0:1 krivijo sodnike in našo grobo igro. Nad izjavami smo razočarani, ne pa presenečeni, saj živimo v času in državi, kjer je za neuspeh vedno kriv nekdo drug. Dejstvo je, da bi nam gostje za zmago morali zabiti vsaj dva zadetka, pa so bili daleč tudi od enega samega. In to kljub temu, da smo v zadnjem delu tekme na igrišču imeli šest borbenih ‘golobradcev’ (trije devetnajstletniki, en osemnajst in dva sedemnajstletnika). Ekipi Ivančne Gorice v nadaljevanju prvenstva želimo le najboljše, nesrečnemu Niku Snoju pa čim hitrejše okrevanje.”

Tekme 17. kroga 3 SNL center:
RUDAR TRBOVLJE : ŠOBEC LESCE
IVANČNA GORICA : KOMENDA
JEZERO MEDVODE : ILIRIJA
BRINJE-GROSUPLJE : JESENICE
SAVA KRANJ : ZAGORJE (vse v soboto, ob 16. uri)
AŠK BRAVO : ŽIRI (v nedeljo, ob 11. uri)
KOLPA : BLED HIRTER (v nedeljo, ob 16. uri)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nekdanja drugoligaša s petardama do treh točk, Dravograd do prve točke

Osmi krog vzhodne tretjeligaške lige, je v prvem koncu tedna meseca oktobra je prinesel 25…