Podobno kot v severni skupini, bo tudi v 3. SNL center 18. krog tekmovanja v znamenju derbija vodilnih moštev, v nedeljo se bosta v Šiški pomerila Ilirija in Ivančna Gorica.


Pred nedeljskim spopadom za prvo mesto na lestvici je v rahli prednosti Ilirija, ki je pomladanski del odprla s štirimi zaporednimi zmagami, medtem ko so imeli v uvodnih krogih nekaj več težav pri Ivančni Gorici, ki jo pestijo tudi poškodbe. Zaradi poškodbe kolenskih vezi je letošnjo sezono med drugim že zaključil Niko Snoj. Ljubljančani so nekaj spodrsljajev Ivančne Gorice s pridom izkoristili in zasedli prvo mesto, ki ga želijo obdržati tudi po nedeljskem obračunu. Z zmago bi si Ilirija priigrala nekoliko občutnejšo prednost štirih točk, ki pa do konca prvenstva ni neulovljiva, z novim slavjem pa bi četa trenerja Stariča zmagovalni niz podaljšala na že sedem zaporednih zmag. Prvi letošnji dvoboj se je končal brez zmagovalca in zadetkov.

Sobotni spored bosta sicer na Gorenjskem odprla Bled in Grosuplje, ki se nahajata v spodnjem delu prvenstvene lestvice. Blejci so si v dosedanjem delu prvenstva uspeli priigrati dve točki več kot tokratni gostje. Na Jesenice se odpravljajo zadnjeuvrščene Medvode. Jeseničani, ki so v zadnjem krogu izgubili z neposrednim konkurentom v boju za obstanek, bodo skušali na domačem igrišču nadoknaditi izgubo točk. Medvode so v dosedanjih sedemnajstih krogih slavile vsega enkrat, po tem ko so v prvem krogu premagale Žiri. Jeseničani so se jeseni v Medvodah veselili zmage z 0:2. Zanimiv obračun se bosta tudi v Zasavju, saj se bosta v Zagorju udarila soseda na lestvici. Domača zasedba, ki zaseda peto mesto, gosti četrto Kolpo, ki Zasavcem beži za štiri točke. Gostitelji se bodo skušali Belokranjcem maščevati za poraz z jesenskega dela sezone.

Tretjeuvrščeni Bravo bo gostovali v Lescah. Na prvi tekmi v Ljubljani so Gorenjci doživeli visok poraz. Lescam so v boju za obstanek točke izjemno pomembne, na drugi strani pa jim bo stalo moštvo, ki se bori za sam vrh lige in si v spopad z nasprotniki z dna lestvice ne sme privoščiti oddaje točk. Ljubljančani so pokazali ranljivost predvsem na gostujočih tekmah, saj doma letos še niso izgubili. V Žiri prihaja kranjska Sava, ki je spomladi že zagodla Ivančni Gorici in Bravu ter na sedmem mestu zaključuje zgornji del lestvice. Žirovci so z dvema zmagama, ki sta bili doseženi na domačih tleh, zadnje mesto na lestvici prepustili Medvodam. Prvi letošnji dvoboj so s 4:2 dobili Kranjčani.

Krog bosta zaprla Komenda in trboveljski Rudar, vendar bo tekma odigrana v sredo, 20. aprila.

Tekme 18. kroga 3 SNL center:
BLED HIRTER : BRINJE-GROSUPLJE (sobota, ob 15:30)
ZAGORJE : KOLPA
JESENICE : JEZERO MEDVODE
ŠOBEC LESCE : AŠK BRAVO
ŽIRI : SAVA KRANJ (vse sobota, ob 16:30)
ILIRIJA : IVANČNA GORICA (nedelja, ob 16:30)
KOMENDA : RUDAR TRBOVLJE (20.4.2016, ob 17:00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

INTERVJU: Samo Kokalj – najboljši strelec vseh lig na sončni strani Alp

Smo tik pred poletnimi počitnicami, ko se klubi ponavadi krepijo in pripravljajo za novo s…