Štiri kroge pred koncem 3. SNL center ostaja precej napeto tako v borbi za vrh kot obstanek. Najbližje napredovanju med drugoligaše je še naprej ljubljanski Bravo, ki mu na drugem mestu sledi Ilirija, a tudi Blejci v lovu na drugo mesto ne popuščajo, saj so tudi Gorenjci vknjižili novo zmago.


Bravo je vknjižil novo zmago, saj je s 3:0 ugnal Grosuplje. Svoje priložnosti so imeli tudi gostje, a je bil Bravo učinkovitejši in obrambo Dolenjcev strl v drugem polčasu. Ljubljančani so si zmago zagotovili z zadetkoma v razmiku petih minut. Andraž Mrkonja je po lepi podaji v kazenski prostor zadel v 49. minuti, le pet minut kasneje se je v kazenskem prostoru najbolje znašel Milan Tučić. Po predložku s kota je ob koncu srečanja 17. zmago sezone z zadetkom v lastno mrežo potrdil Marko Kastelic. Bravo ostaja na vrhu s petimi točkami prednosti , medtem ko bodo Grosupeljčani morali za obstanek v ligi še trepetati. Z novim zahtevnim gostovanjem je opravila Ilirija, ki je po minimalni zmagi zadržala korak z Bravom. V Podzemlju je odločilni zadetek v 70. minuti dosegel Žiga Anželj. Ilirija je zadržala drugo mesto, Belokranjci so po novem porazu padli na 11. mesto.

Do 14. zmage je prišel Bled, po preobratu je bil z 2:1 boljši od Velesovega. Gostje so z vodilnim zadetkom presenetili v 16. minuti, ko je v polno meril Kajetan Jerič. Za preobrat sta poskrbela najboljša strelca Bleda, Ermin Čamdžić in Ladislav Stanko, ki sta bila natančna v 39. in 48. minuti. Bled je z novo zmago zadržal korak z Ilirijo, Velesovo ostaja na 13. mestu in bo le stežka zadržalo tretjeligaški status. V Gorenjskem dvoboju s Savo so do pomembne zmage v boju za obstanek prišle Lesce, ki so slavile minimalno zmago. V 37. minuti je zadel Moreno Remškar, domači so zadetek zadeli z dvema igralcema manj, saj sta rdeči karton prejela Elvis Markišić v 13. in Marko Grilc v 31. minuti. Od 55. minute je z deseterico igrala tudi Sava, izključen je bil Jan Zadnik, domači pa so zdržali vse napade in prišli do 22. točke. Kranjčani imajo pred Leščani le še dve točki prednosti.   

Z delitvijo točk sta se morala zadovoljiti Zagorje in Komenda, tekma se je končala z izidom 2:2. Ob polčasu so vodili Zasavci, strelec edinega zadetka je bil Anže Gorišek. V drugem polčasu sta se mreži zatresli še trikrat, na 1:1 je izenačil Tim Bergant Smailagić, za novo vodstvo Zasavcev je poskrbel Tilen Mlinar. Pet minut pred koncem je končni izid postavil Timotej Bojović, tokratna nasprotnika ostajata v zgornjem delu prvenstvene lestvice. V Šenčurju so se z učinkovito igro predstavili Trboveljčani, ki pa so po slabšem drugem polčasu vseeno morali priznati nov poraz. Po prvem polčasu so gostje vodili z 1:3, čeprav je domače v osmi minuti v vodstvo popeljal Jure Zupančič. Sledil je prvi preobrat na tekmi, za goste sta zadela Vid Vrstovšek in dvakrat Tom Zalaznik ter postavila izid polčasa. S tremi zadetki v 11 minutah so Gorenjci slavili na koncu, strelci so bili Luka Jagodic Bašič, Rok Dolžan z bele točke in za zmago Luka Markič.

Tekma med Jevnico in Ivančno Gorico bo odigrana 10. maja, z začetkom ob 17:30.

Rezultati 22. kroga 3. SNL center:
ŠOBEC LESCE 1:0 SAVA KRANJ
Remškar 37′
RK: Elvis Markišić 13′, Marko Grilc 31′ – oba Šobec Lesce; Jan Zadnik 55′ – Sava Kranj
BLED HIRTER 2:1 VELESOVO
Čamdžić 39′, Stanko 48′; Jerič 16′
AŠK BRAVO 3:0 BRINJE – GROSUPLJE
Mrkonja 49′, Tučić 54′, Kastelic 82′ (AG)
ZAGORJE 2:2 KOMENDA
Gorišek 42′, Mlinar 64′; Bergant Smailagić 58′, Bojović 85′
KOLPA 0:1 ILIRIJA
Anželj 70′
TINEX ŠENČUR 4:3 RUDAR TRBOVLJE
Zupančič 8′, Jagodic Bašič 65′, Dolžan 68′ (11m), Markič 76′; Vrstovšek 17′, Zalaznik 18′, 41′

JEVNICA : IVANČNA GORICA (10. maj, ob 17:30)

Foto in video: Grega Rozina

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljša strelca Dobrovc bosta počivala vse do aprila

Znan je epilog medsebojnega obračunavanja Adriana Bloudka in Nicka Hanika Horvata, ki je z…