V soboto bodo v drugi del sezone krenili tudi nogometaši Ilirije. Zeleno-beli se v nadaljevanje 3. SNL center podajajo s prvega mesta lestvice in z jasnim ciljem – prebojem med drugoligaše. Ilirijani so v generalki z goloma Anželja in Povha ugnali lendavsko Nafto, ki vodi v 3. SNL vzhod, pred sobotnim dvobojem z Velesovim pa smo se pogovarjali s kapetanom Laminom Diallom.


Ilirija je s pripravami pričela že v začetku januarja, tako kot večina prvoligašev. “Menim, da smo naredili ogromno koristnega dela. Zelo zgodaj smo pričeli s pripravami, mislim, da deset tednov pred pričetkom prvenstva. Odigrali smo veliko tekem, odigrali tudi deset pripravljalnih tekem. Od tega je bila vsaj polovica tekem z boljšimi nasprotniki, višjeligaši, tako da je bila tudi to dobra izkušnja za fante. Na začetku priprav smo se pomerili tudi s hrvaškima prvoligašema, Istro in vodilno Rijeko, dosegli tudi zadetek in smo v igri lahko parirali nasprotniku. Seveda je vsaj iz mojega vidika lažje igrati proti takšnim ekipam, saj se na takih tekmah še enostavneje motivirati,” je uvodoma dejal Diallo.

Foto: Jure Banfi

“Mislim, da smo se držali načrta, to je nadgraditi ekipo, še resneje vstopiti v drugi del prvenstva, utrditi prvo mesto na lestvici in seveda posledično napredovati v 2. SNL. Če bomo igrali tekmo za tekmo, delali korak za korakom in se držali načrta, ne bi smeli imeti večjih težav. Čaka nas veliko zahtevnih preizkušenj, vsako moramo šteti kot finale, kot odločilno tekmo in edino tako bomo dosegli zastavljene cilje,” dodaja branilec, ki je v prvoligaški konkurenci branil barve Domžal in Triglava, pred pričetkom letošnje sezone pa se je pridružil Iliriji.

Diallo s soigralci z optimizmom vstopa v nadaljevanje prvenstva. Kljub vodilnemu položaju so tudi Ljubljančani okrepili svoje vrste in nekaj časa posvetili posameznim segmentom igre: “Iskali smo okrepitve na sredini igrišča, na tem položaju smo dobili dve močni okrepitvi, prišlo je kar nekaj dobrih igralcev. Prišel je Luka Kolar, ki igra na mestu centralnega branilca, in Emir Ljubijankić, ki lahko igra na kateremkoli položaju v konici napada ali na krilnih položajih. Hkrati se nam je pridružil Enes Rujović, igralec z ogromno izkušnjami, bivši kapetan Olimpije, in mislim, da nam bo večkrat prav prišel v zvezni liniji, kjer smo imeli morda nekoliko več težav v jesenskem delu. Med pripravami smo delali na različnih segmentih igre, izboljšali smo se predvsem v ‘pressingu’, skušali smo nadgraditi tudi obrambo, kar se tiče same postavitve. Pomembno je predvsem trenirati in nadgrajevati igro, edino na ta način lahko pripelje do napredka in rezultata.”

Foto: Jure Banfi

Naš sogovornik se zaveda, da jih v nadaljevanju prvenstva čeka zahtevna naloga za dosego zastavljenega cilja: “V naši skupini je veliko dobrih ekip, ki se lahko potegujejo za vrh lestvice. Takoj za nami je Bravo s tekmo manj, potem sta tu še Ivančna Gorica in Bled. Prav Blejci so lepo presenečenje lige, igrajo odlično, prav oni pa so nam tudi malce pomešali štrene na prvi tekmi, ravno tako kot bivši drugoligaš Šenčur, ki ima ambicije po vrnitvi v 2. SNL. Mislim, da je v naši skupini v primerjavi z ostalimi konkurenca precej večja. Zdi se mi, da si bo pri nas najtežje priboriti naslov prvaka.”

Pred nadaljevanjem prvenstva so se Ljubljančani dvakrat odpravili tudi v Prekmurje, kjer so odigrali tekmi z Muro in Nafto, ki sta tudi potencialna kandidata za napredovanje v višji rang tekmovanja: “Ob koncu priprav smo odigrali še dve srečanji s članoma 3. SNL vzhod, z Nafto in Muro, ki sta zelo dobri ekipi, saj imata v svojih vrstah kar nekaj izkušenih igralcev. To je bila dobra preizkušnja, v kolikor se nam uspe uvrstiti v 2. SNL. Videli smo, kako bo izgledalo, kakšni bodo nasprotniki, tako da smo dobili tudi vpogled, kako bi znalo izgledati v prihodnosti.”

Foto: Jure Banfi

25-letni Ljubljančan je zadovoljen v svojem klubu: “Moram povedati, da je Ilirija zelo dobro organiziran klub, po prihodu sem bil pozitivno presenečen. Kar se same organizacije tiče, je klub na ravni drugoligaša, tudi ekipo imamo dobro in zelo perspektivno, pohvalim lahko vse fante. Veliko je mladih talentiranih igralcev, ki pa v kombinaciji s starejšimi in izkušenejšimi tvorijo dober recept za dosego želenega rezultata. V kolikor se nam uspe uvrstiti med drugoligaše, za kar bomo morali garati, upam, da se nam tudi tam obeta svetla prihodnost in da bomo lahko nadaljevali v tem ritmu.”

“S profesionalnim nogometom sem zaključil, posvečam se tudi drugim stvarem. Nekaj izkušenj sem uspel nabrati v prvi ligi, tako da se zaenkrat vidim v Iliriji in se z njo prebiti v 2.SNL ter postati stabilen drugoligaš.Željo imam pomagati klubu tudi v prihodnosti, dokler bom seveda zmožen,” je pogovor zaključil Diallo.

Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

(INTERVJU) Nik Marinšek: Vemo kateri so najprivlačnejši klubi, obstaja zanimanje

Tokrat smo se pogovarjali z vezistom Aluminija, Nikom Marinškom, ki v letošnji sezoni nara…